Fără tramvai până în august 2013
Foto: Foto: Sorin Pană

Fără tramvai până în august 2013
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ieri a fost prima zi din cele 18 luni în care tramvaiele nu vor circula pe ruta Frunzei – Oţelarilor, iar călătorii  de pe liniile 5, 7 şi 39 vor fi transbordaţi cu autobuzele din Micro 19  la Stadionul "Oţelul". Dacă la prima oră schimbarea i-a luat prin surprindere pe cei care aşteptau, ca de obicei, tramvaiul în staţie, ulterior situaţia s-a reglat. Întreruperea circulaţiei pe şine este justificată, aşa cum v-am informat, de proiectul de modernizare a liniilor de tramvai (pe 3.070 de metri), a străzilor Oţelarilor, Stadionului, Frunzei, Gheorghe Asachi, a reţelelor de apă, canalizare, gaze şi electrice cu durata de serviciu expirată.

Contractul  în valoare de în valoare totală de 47 de milioane de lei este executat de Tancrad, termenul de finalizare fiind august 2013. În cele 18 luni, în locul tramvaielor,  autobuzele Transurb vor circula din şase în şase minute de la capătul liniei de tramvai Micro 19 cu staţii la: Poşta Micro 19 - Bloc D19 - Spitalul Judeţean - Casa Roşie  până la Colegiul Tehnic "Traian Vuia"  şi retur , cu staţii la Spitalul Judeţean - Bloc O - Poşta Micro 19 - Micro 19. Abonamentele pe liniile de tramvai  5, 7 şi 39 sunt valabile şi pe autobuzele care fac legătura între Micro 19 şi Colegiul "Vuia".

Potrivit directorului Direcţiei de Programe şi Proiecte Europene, Costel Hanţă,  urmează ca, tot din această săptămână, circulaţia auto să se desfăşoare, pe ambele sensuri, pe partea stângă a bulevardului Oţelarilor (cea cu Altex, Billa, etc) atunci când vor începe lucrările la calea de rulare centrală şi partea carosabilă dreaptă, în sensul de mers spre bucla de întoarcere a tramvaiului, de pe bulevardul Galaţi.

 

Citit 4532 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2012 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.