Gruparea lui "Cearcea", săltată de mascaţi pentru şantaj şi lipsire de libertate

Gruparea lui "Cearcea", săltată de mascaţi pentru şantaj şi lipsire de libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Poliţiştii au identificat şapte membri ai unei grupări care făcea bani din violenţă şi şantaj * 12 persoane au reclamat până în prezent agresiunile la care au fost supuşi de către membrii reţelei

Iulie 2011 - martie 2012. Aceasta este perioada în care mai mulţi tineri din Galaţi, constituiţi într-o grupare axată pe violenţe şi şantaj au reuşit să semene teroare printre locuitorii din Valea Oraşului, unde descindeau frecvent în căutarea de victime de la care să scoată bani cu forţa.

Vânau duşmani închipuiţi

Banda era condusă de Marcel Stoian, de 26 de ani,  zis "Cearcea", judecat pentru trafic de persoane şi proxenetism, şi acţiona după o strategie bine pusă la punct. Potrivit surselor din rândul anchetatorilor, cei şapte membri ai găştii identificau diverse persoane din rândul romilor care locuiesc în Valea Oraşului, cărora le căutau nod în papură. Odată declanşată "relaţia" de duşmănie, agresorii îşi loveau victimele ori le ameninţau cu diverse arme albe sau chiar cu un pistol cu aer comprimat, deţinut de capul reţelei. După ce îşi agresau victimele, bătăuşii mergeau la secţiile de poliţie şi depuneau plângeri împotriva acestora. Ulterior le cereau bani ca să-şi retragă reclamaţiile.

"În alte cazuri, suspecţii urmăreau persoane din municipiul Galaţi, pe care, sub pretextul că ar fi cumpărat bunuri provenite din furturi comise din locuinţele lor, le imobilizau şi le conduceau în diverse locaţii unde, folosind ameninţări şi acte de violenţă, le obligau să redacteze înscrisuri din care să rezulte că le datorează diverse sume de bani", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

11 descinderi, trei reţinuţi

În baza acestor date şi a altor informaţii, poliţiştii de la Investigaţii Criminale, Ordine Publică, Serviciul de Intervenţii Rapide şi Serviciul de Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, au descins la 11 locaţii, de unde au ridicat săbii, cuţite, un pistol cu aer comprimat, şi peste 100 de pachete de ţigări aduse ilegal de peste Prut. Capul grupării şi încă doi membri, de 22 şi, respectiv, 23 de ani, cunoscuţi cu antecedente penale, au fost reţinuţi în vederea arestării.

"Cei trei sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri, loviri sau alte violenţe, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, deţinere şi uz de armă neletală fără drept, distrugere şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni", a completat cms. Tatulici.

Ceilalţi patru membri ai grupării, dintre care trei abia au ajuns la vârsta majoratului, sunt cercetaţi în libertate.

Citit 6268 ori Ultima modificare Vineri, 06 Aprilie 2012 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.