Un muncitor a murit după ce a fost surprins de un mal de pământ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Un muncitor a murit după ce a fost surprins de un mal de pământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un muncitor de 56 de ani, angajat al Tancrad, care efectua lucrări pe strada Oţelarilor, a decedat după producerea unui accident de muncă. Bărbatul a fost îngropat de un mal de pământ în timp ce lucra la un şanţ, exact în zona intersecţiei străzilor Oţelarilor cu Stadionului (în apropiere de Liceul Sportiv).


UPDATE 15:36 - Muncitorul a fost scos de sub malul de pământ de către echipajul ISU care a intervenit la faţa locului, iar medicii de la SMURD încearcă salvarea lui. Primele date de la faţa locului arată că victima lucra într-un şanţ de câţiva metri adâncime, iar malurile nu fuseseră asigurate.


UPDATE 15:50 - Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă cu o ambulanţă.


UPDATE 16:06 - Victima accidentului de muncă produsă pe bulevardul Oţelarilor a decedat.


UPDATE 16:23 - Colegii bărbatului decedat în urma accidentului de muncă dau vina pe felul în care a fost organizat şantierul de refacere a canalizării şi de schimbare a liniei de tramvai pe strada Oţelarilor. Unul dintre angajaţii societăţii Tancrad, care efectuează lucrările, ne-a spus că nu crede că această tragedie s-ar fi petrecut dacă circulaţia pe strada cu pricina ar fi fost închisă complet.

"Şanţul e adânc de aproape zece metri şi se surpă, mai ales din cauza ploilor. Începusem, să îl asigurăm, dar exact pe porţiunea care s-a prăbuşit malul nu apucasem să punem panouri. În plus, cel mai important este că maşinile care trec pe aici produc trepidaţii, iar solul se macină şi cade", a declarat unul dintre colegii victimei.

În acest caz inspectorii de muncă au demarat o anchetă. "Vom cerceta împrejurările în care s-a produs evenimentul, dacă s-a respectat proiectul. Este o lucrare amplă. La prima vedere, se pare că sunt câteva nereguli", a declarat Ionel Petrea, inspectorul şef al ITM Galaţi.


 

Lucrările au început săptămâna trecută şi presupun modernizarea bulevardul Oţelarilor, strada Stadionului, strada Frunzei, strada Gheorghe Asachi. Proiectul derulat are o valoare totală de 47 de milioane de lei, iar obiectivul îl constituie modernizarea liniilor de tramvai (pe 3.070 de metri), a străzilor şi a reţelelor de apă, canalizare, gaze şi electrice cu durata de serviciu expirată.

Citit 4838 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2012 14:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.