Un doctor a postat pe Facebook imagini cu disecția unui cadavru

Un doctor a postat pe Facebook imagini cu disecția unui cadavru
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fotografie morbidă pe Facebook! Un tânăr medic din Galaţi şi-a îngrozit prietenii cu o imagine care ilustrează aspecte de la autopsia unui cadavru. În poza pe care a denumit-o "frânturi de activitate", rezidentul apare plin de sânge, încadrat de doi morţi.

După postarea pozei în care era prezentată o autopsie, Alexandru Nenciu, un tânăr medic rezident de la Serviciul de Medicină Legală Galaţi ar putea primi sancţiuni severe din partea Colegiului Medicilor Galaţi. Foştii profesori de facultate ai tânărului au rămas miraţi de gestul acestuia, mai ales că, afirmă ei, a fost un student foarte conştiincios şi liniştit.

Scandalul a pornit în momentul în care fotografia a început să circule pe reţeaua de socializare Facebook. Contactat telefonic, Alexandru Nenciu nu a dorit să facă niciun comentariu cu privire la această situaţie.

Măsuri care vor servi drept exemplu

Şeful comisiei de deontologie din Cadrul Colegiului Medicilor Galaţi, dr. Mihai Polinschi, ne-a explicat că va analiza cu foarte mare atenţie această situaţie şi că va lua măsurile necesare pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete. „Avem de-a face cu o întâmplare care încalcă codul de etică profesională medicală. În funcţie de rezultatele la care vom ajunge în urma anchetei, vom putea stabili dacă o mustrare scrisă este suficientă sau dacă e nevoie şi de un avertisment”.

„Sunt frapat de gestul tânărului medic”

„Mi-a fost adus şi mie la cunoştinţă acest caz. Sunt frapat de gestul tânărului medic, mai ales că a fost un student foarte serios şi promiţător. La examenul de rezidenţiat a obţinut una dintre cele mai mari note, ceea ce l-a ajutat în alegerea specializării”, este părerea decanului Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi. Dr. Nechita a adăugat că specializarea aleasă de tânăr pentru rezidenţiat, medicina legală, este una care implică mari responsabilităţi legale şi etice, fiind, totodată, şi una dintre cele mai căutate de proaspeţii absolvenţi de medicină.

Citit 11004 ori Ultima modificare Vineri, 27 Aprilie 2012 14:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.