Metalurgiştii gălăţeni protestează, astăzi, la poarta combinatului ArcelorMittal

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii din cadrul ArcelorMittal Galaţi organizează astăzi, între orele 12,30 şi 14,00, o acţiune de protest la Poarta Est, intrarea principală a Combinatului. Acţiunea este organizată de FSS Metarom, US Forum şi UTSL-CFU-LI, liderii acestora argumentând că nu li se pare normal ca efectele negative ale crizei să fie resimţite numai de către muncitori.

„Ne exprimăm nemulţumirea  faţă de intenţia managementului grupului de a acorda dividende acţionarilor atâta timp cât salariaţii suferă din cauza scăderii veniturilor. Considerăm ca nu este normal ca efectele negative ale acestei situaţii de criza sa fie resimţite numai de către forţa de muncă a companiei”, se arată într-o scrisoare deschisă a celor trei sindicate ce a fost înaintată conducerii Combinatului.

La protestul de astăzi vor participa şi sindicaliştii din cadrul „Solidarităţii”, al căror lider, Gheorghe Tiber, a anunţat, duminică, susţinerea pentru acţiunile organizate, la Bruxelles şi în diferite oraşe din România, de către Federaţia Europeană de Metalurgie. „Am hotărât să ne alăturăm acestor acţiuni de protest împotriva patronatului ArcelorMittal, deoarece efectele negative provocate de politicile grupului – datorită lipsei de comunicare şi a unui dialog real, a marketingului inadecvat şi a managementului defectuos practicat – au amplificat efectele crizei.

Grupul a adoptat măsuri artificiale, unilaterale, neserioase, nesincere şi necoordonate cu partenerii sociali – organizaţiile sindicale”, se arată în comunicatul remis de preşedintele executiv al Sindicatului „Solidaritatea”.

Citit 1469 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.