Electrica şi Apă-Canal au dat ultimatumuri pentru chiriaşii căminelor de la Metalurgic

Electrica şi Apă-Canal au dat ultimatumuri pentru chiriaşii căminelor de la Metalurgic
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • 15 şi respectiv 16 august sunt datele la care conducerea Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu" trebuie să plătească aproape două miliarde şi jumătate de lei vechi pentru ca locatarii să nu rămână fără electricitate şi apă rece

Situaţia semnalată la finele săptâmânii trecute la căminul F aparţinând Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu" se complică pe zi ce trece. 45 de familii care locuiesc în respectivul imobil au stat mai bine de 24 de ore în beznă după ce clădirea a fost debranşată de la reţeaua de alimentare cu energie electrică din cauza datoriilor uriaşe acumulate. După ce în cursul serii de vineri furnizorul de energie electrică a făcut o concesie şi a aprins din nou lumina în casele oamenilor, noi nori negri se strâng rapid atât asupra chiriaşilor, majoritatea foarte săraci, dar şi asupra colegiului a cărui conducere se teme că atât liceul, cât şi celelalte imobile care ţin de instituţia de învăţământ vor fi afectate. În această săptămână, dacă nu vor fi achitate datorii de peste 230.000 de lei, oamenii din mai multe cămine vor rămâne, pe termen nelimitat, fără apă rece şi curent electric. 

"S-a făcut o rebranşare temporară, dar nu ştiu cine va plăti această taxă. Oricum, noi am primit o adresă de la Electrica prin care suntem somaţi ca, până la 16 august, să achităm 111.100 lei, în caz contrar urmând ca de la acea dată contractul de furnizare să înceteze de drept. Noi nu putem plăti aceste facturi decât din banii din încasări, pe care îi adunăm foarte greu. Marea mea teamă este ca în cazul în care vom fi debranşaţi, asta să nu afecteze şi liceul, pentru că aici este centru de Bacalaureat şi nu pot organiza examenele dacă nu am energie electrică", ne-a declarat luni Ionel Hăulică, directorul Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu".

Managerul speră într-un ajutor-minune care ar putea veni de la Primărie.

"Urmează să ne întâlnim cu domnul primar care a promis că va veni la noi cu o hotărâre de consiliu local prin care să se stipuleze posibilitatea încheierii contractelor individuale de furnizare a energiei electrice pentru cei cu plăţile la zi. Restul ar urma să fie debranşaţi definitiv, nu avem ce face", a explicat Hăulică. 

Apa rece, în pericol

Până să rămână fără lumină în case, chiriaşii căminelor de la "Aurel Vlaicu" sunt pândiţi de un alt pericol: acela de a rămâne şi fără apă rece. Furnizorul de apă potabilă s-a săturat şi el să aştepte banii şi zilele trecute a dat un ultimatum scadent miercuri, 15 august "Am primit de la Apă-Canal o înştiinţare prin care suntem somaţi ca până pe 15 august, să achităm suma de 122.400 lei. Adresa constituie aviz de debranşare ceea ce înseamnă că, dacă nu plătim, la acea dată se va întrerupe apa", completează directorul colegiului. Datoriile totale pe care le au locatarii căminelor de la Metalurgic depăşesc suma de 800.000 de lei, reprezentând facturile la apă, energie electrică şi chirii, iar utilităţile nu pot fi plătite decât din banii încasaţi cu această destinaţie.

Citit 1751 ori Ultima modificare Marți, 14 August 2012 09:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.