A început săptămâna prevenirii criminalităţii! Vezi ce vor face poliţiştii cu această ocazie

A început săptămâna prevenirii criminalităţii! Vezi ce vor face poliţiştii cu această ocazie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Societatea este într-o continuă schimbare şi tocmai din acest motiv oamenii trebuie să cunoască munca poliţiştilor, iar poliţiştii trebuie să ştie problemele oamenilor" a fost mesajul transmis de şeful Poliţiei Galaţi în deschiderea celei de-a şaptea ediţii a "Săptămânii prevenirii criminalităţii", acţiune prin care se încearcă limitarea trendului ascendent al fenomenului infracţional. Cum locurile publice, mai exact străzile, constituie terenul în care se comit multe fapte antisociale, iar minorii sunt o categorie cu risc crescut de victimizare, acţiunile de prevenire a poliţiştilor gălăţeni se vor îndrepta în perioada 24-28 septembrie spre aceste zone.

"În fiecare zi vom desfăşura activităţi cu poliţiştii de proximitate, cei de la secţii şi cu cei de la posturile din mediul rural. Este necesară o mai mare prezenţă a noastră în şcoli şi pe stradă şi tocmai de aceea am introdus unităţile de învăţământ în itinerariile de patrulare", a precizat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

ISJ Galaţi, prin vocea inspectorului Emilian Pătru, a dat asigurări că deciziile Poliţiei în legătură cu măsurile privind siguranţa elevilor vor fi comunicate inclusiv la orele de dirigenţie, promiţând totodată că va acorda tot sprijinul poliţiştilor pentru ca aceştia să poată populariza, în rândul elevilor, principalele măsuri de prevenţie.

Prima zi din calendarul activităţilor poliţiei a fost dedicată prevenirii delicvenţei juvenile. Pe 25 septembrie poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea victimizării minorilor, pe 26 se vor acţiona pentru prevenirea furturilor din locuinţe, iar pe 27 şi 28 septembrie vor fi în stradă, pentru prevenirea tâlhăriilor şi creşterea siguranţei rutiere.

Citit 1576 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2012 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.