Gălăţeni, începe distracţia! Evenimentele la care merită să mergeţi în acest weekend prelungit

Gălăţeni, începe distracţia! Evenimentele la care merită să mergeţi în acest weekend prelungit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Thriller la Prefectură: atac armat asupra unei persoane publice, interceptarea în trafic a unei maşini cu suspecţi, cu luare de ostatici, incendiu şi capturarea „infractorilor” cu focuri de armă! * Ovidiu Lipan Ţăndărică, Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache, "Bosquito" şi "Balkano", "Bere Gratis", "Biu Marquette & Carribbean Band" şi Silvye, dar şi Petrică Mâţu Stoian şi „Lăutarii” maestrului Nicolae Botgros cântă pentru dumneavoastră


Gălăţeni, începe marea petrecere. Ca să nu rataţi nimic, vă oferim o agendă a evenimentelor la care merită să mergeţi în acest weekend prelungit.

Vineri: Târg, premii, concert

Vineri se deschide Târgul de Sfântul Andrei, pe esplanada de la Potcoava de Aur. Zeci de meşteri populari au răspuns invitaţiei Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi vor expune produse tradiţionale. Veţi putea privi vedea demonstraţii de meşteşuguri susţinute de artizanii veniţi din toate zonele etnografice ale României şi Republicii Moldova. Atenţie, nu cumpăraţi de la vânzătorii ambulanţi aşezaţi în spatele unor mese improvizate, pentru că nu sunt autorizaţi şi vă riscaţi sănătatea şi o ţeapă zdravănă!

La ora 16.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, oraşul îşi va premia performerii din sport, cultură şi economie, dar şi pe elevii-olimpici. De la ora 19.00, pe scena amplasată pe strada Navelor, lângă aleea pietonală de la P-uri, concertează Ovidiu Lipan Ţăndărică şi invitaţii săi: Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache, "Bosquito" şi trupa "Balkano". Dacă suntem norocoşi şi nu va fi ceaţă, poate că vom avea parte şi de artificii!

Ca în filme, la Prefectură

Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, vă invită să vedeţi ce n-aţi mai văzut! Pe lângă tradiţionalele ceremoniale militare şi religioase pentru cinstirea eroilor, au fost pregătite şi două momente speciale care vor suscita atenţia copiilor şi tinerilor, dar nu numai! Pe esplanada Prefecturii, în cadrul ceremonialului care începe la ora 13.00, merită să priviţi exerciţiile demonstrative de intervenţii în situaţii speciale. Se vor simula un atac armat asupra unei persoane publice, un atac la un transport de valori, interceptarea în trafic a unei maşini cu suspecţi, cu luare de ostatici, incendiu, cu intervenţia pompierilor şi a SMURD, pentru capturarea „infractorilor” urmând a se face inclusiv uz de armă şi o coborâre în rapel de pe clădirea Prefecturii.

De la ora 18.00, nu trebuie să rataţi defilarea cu torţe, la care participă aproximativ 100 de militari din cadrul Garnizoanei Galaţi. Alături de fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, militarii vor merge în pas de defilare, cu cântec ostăşesc, de la sediul Inspectoratului de Poliţie, pe strada Brăilei, pe la Potcoava de Aur, către Elice. Momentul simbolizează retragerea de pe câmpul de luptă a învingătorilor, spre seară, cu torţe - un simbol al victoriei armatei, al victoriei poporului.

Şi dacă tot sunteţi în zona „Nespălatei”, rămâneţi şi pentru „Bere Gratis”, „Biu Marquette & Carribbean Band” şi Silvye.

Duminică, va fi un adevărat regal folcloric, tot de la ora 19,00: un recital susţinut de Petrică Mâţu Stoian şi un concert al inegalabilului maestru Nicolae Botgros şi al orchestrei sale, “Lăutarii”.

Nu ar trebui să vă faceţi griji că nu aveţi cu ce ajunge acasă, la ceas de noapte. Trasurb va asigura transportul public până spre miezul nopţii.

(Anca Melinte, Nicoleta Onofrei)

Citit 4934 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2012 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.