Jandarmii se întorc pe Halda de Zgură! Două tone de fier, interceptate în ultima clipă

Jandarmii se întorc pe Halda de Zgură! Două tone de fier, interceptate în ultima clipă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câţiva gălăţeni sunt autorii celui mai recent furt de pe Halda de Zgură, atacul pus la cale miercuri, ziua în amiaza mare, vizând nu mai puţin de două tone de fier. Pentru a putea transporta dintr-o dată o cantitate atât de mare, au împrumutat un ARO de la un centru de colectare a fierului vechi, cu care au mers la periferia platformei siderurgice. Acolo au ridicat fierul, dar când se pregăteau să plece calea le-a fost tăiată de un echipaj de jandarmi. Pentru a scăpa, cei şapte au fugit şi au abandonat maşina cu tot cu pradă, dar au fost prinşi după circa 200 de metri.

"S-a stabilit faptul că şapte persoane s-au deplasat în zona Haldei de Zgură - “frontul 10” pentru a sustrage material feros, cu un autoturism marca ARO 243, bunurile sustrase urmând a fi transportate cu ajutorul unei remorci, atât autovehiculul cât şi remorca fiind împrumutate de la un centru de colectare a deşeurilor feroase din zonă", a subliniat plt. Cătălin Bădin, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Cele două tone de deşeuri feroase au fost cântărite şi predate societăţii prejudiciate, iar cei şapte suspecţi s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat, cauza ajungând pe masa procurorilor.

Citit 1687 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2013 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.