Sute de bolnavi, scoşi din nămeţi înainte de urgie. Un bătrân degerat a murit la spital

Sute de bolnavi, scoşi din nămeţi înainte de urgie. Un bătrân degerat a murit la spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Codul Portocaliu anunţat pentru miercuri a creat o veritabilă panică printre gălăţenii cu probleme de sănătate, care au încins liniile telefonice pentru ca echipajele de salvare să ajungă la ei şi să îi ducă la spital * Cel mai grav caz a fost cel al unui bătrân din Berheci, adus îngheţat la Spitalul de Urgenţă


 

Speriaţi că vremea se va înrăutăţi şi mai tare şi că satele lor vor rămâne din nou izolate de nămeţi, sute de locuitori din judeţul Galaţi, cu diferite probleme medicale, au sunat în disperare la salvare. În 24 de ore, nu mai puţin de 261 de apeluri s-au soldat cu intervenţia echipajelor de ambulanţă, cifra, una fără precedent, fiind cu 80 la sută mai mare decât într-o zi normală. 

"Oamenii s-au speriat şi au chemat salvarea pentru tot felul de afecţiuni, de la colici la stări febrile. Am avut în acest interval şi două gravide pe care le-am transportat precum şi doi bebeluşi, de 6 şi respectiv 8 luni din localităţile Fundeanu şi Nicopole, pe care i-am preluat cu elicopterul şi i-am adus la Galaţi. Au fost de asemenea multe cazuri de hipotermii şi fracturi", nea precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Bătrân îngheţat, mort la Reanimare

Statul prelungit în frig şi zăpadă este una dintre principalele cauze care le provoacă probleme oamenilor din mediul rural. Un bătrân de 79 de ani din Berheci, adus cu salvarea în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Spitalul Judeţean având degerături şi hipotermie a pierdut lupta cu viaţa la câteva ore de la internare. Pacientul a murit la Reanimare, medicii legişti urmând să stabilească cu exactitate factorii care au determinat decesul.

Citit 1430 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2014 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.