ACUZAŢII DE MALPRAXIS: Unei paciente i-a fost secţionată vezica în timpul unei operaţii de fibrom

ACUZAŢII DE MALPRAXIS: Unei paciente i-a fost secţionată vezica în timpul unei operaţii de fibrom
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Acuzaţii grave la adresa unui medic ginecolog de la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci. Soţul unei paciente acuză că medicul Camelia Secară a făcut o eroare, în urma căreia femeia a mai avut nevoie de alte trei intervenţii chirurgicale. Totul a început pe 28 aprilie, când Sorin Manea şi-a internat soţia în spitalul tecucean pentru o operaţie de fibrom. Pacienta, Margareta Manea, a fost preluată de doctoriţa Camelia Secară, care, pe data de 30 aprilie, a şi operat-o. „Doctoriţa ne-a spus că soţia mea este bine. Pe 1 mai am fost să îmi văd soţia la spital. Atunci mi s-a spus că rinichii soţiei mele nu funcţionează cum trebuie şi că trebuie să o opereze din nou, să îi facă spălături ca să dea drumul la urină. Intervenţia a durat două ore şi jumătate, iar la final mi s-a spus din nou că totul este bine şi că nu sunt probleme. Cu toate acestea a fost chemată o salvare de la Galaţi şi fost transferată. Aici a avut loc o nouă intervenţie chirurgicală, a treia în doar 30 de ore. Abia după această operaţie am aflat că soţia mea avea vezica şi ureterele tăiate. Medicul care a operat-o aici mi-a spus că i s-a făcut implant de uretere şi că i-a fost cusută vezica, dar că era doar o soluţie provizorie, motiv pentru care pe data de 6 mai am plecat cu soţia mea la Bucureşti”, ne-a povestit Sorin Manea.

La Bucureşti, Margareta Manea a suferit o nouă intervenţie chirurgicală. Femeia este încă internată în spitalul bucureştean, iar soţul ei speră ca ea să se întoarcă sănătoasă acasă.

Între timp însă, Sorin Manea a depus o plângere la Direcţia de Sănătate Publică. „Pacienta acuză că suita de intervenţii chirurgicale se datorează incompetenţei medicului de la Tecuci. Comisia se va întruni, va fi numit un expert, va fi întocmit un raport, iar în termen de 90 de zile comisa de malpraxis se va pronunţa”, ne-a declarat doctorul Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Anchetă şi la Tecuci

O plângere asemănătoare a fost depusă şi la Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci, plângere care a ajuns la directorul medical şi la comisia de etică. „Se vor face toate demersurile către colegiul medicilor. Vor fi studiate acte şi va fi audiată şi doamna doctor Secară, pentru că ea a făcut operaţia. Directorul medical şi comisia de etică fac anchetă, vor informa colegiul medicilor, care sunt în măsură să se pronunţe şi asupra actului medical”, ne-a declarat Teodor Negru, managerul spitalului din Tecuci.

În cărţi scrie că se poate întâmpla

Atât la prima intervenţie chirurgicală, cât şi la cea de-a doua, doctoriţa Secară a fost asistată de colegul ei Asaad Mohamed Fihmi. „După prima intervenţie a fost constatată o complicaţie. Vezica a fost ciupită şi urina se vărsa în abdomen. Noi nu am reuşit să-i dăm de capăt la cea de-a doua intervenţie, am constatat că ne depăşea acest caz, motiv pentru care pacienta a fost trimisă la Galaţi. Recunosc că mie, în cei 25 de ani de experienţă, nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva, dar, în cărţile de medicină este scris faptul că astfel de complicaţii pot apărea în operaţii de acest gen”, ne-a explicat medicul Asaad Mohamed. 

Familia Manea este decisă să îşi caute dreptatea, motiv pentru care intenţionează să facă şi o plângere penală la adresa medicului Camelia Secară.

Citeşte şi:

Colegiul Medicilor a luat o decizie dramatică: Pacienta Silvia Stan, ucisă de eroarea unei asistente

Citit 4551 ori Ultima modificare Vineri, 16 Mai 2014 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.