ŞOFERII îşi RUP MAŞINILE la trecerea de CALE FERATĂ spre Brăila
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ŞOFERII îşi RUP MAŞINILE la trecerea de CALE FERATĂ spre Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Intersecţia drumului Galaţi - Brăila cu şoseaua care duce spre cartierul Siret poate fi considerată un loc de coşmar, traficul fiind deseori sugrumat de calitatea asfaltului din zonă căii ferate


Fiecare şofer care  a mers cel puţin o dată spre Brăila ştie că zona căii ferate, unde se formează o mică intersecţie cu drumul care duce în cartierul Dimitrie Cantemir şi aleea de acces către intrarea într-un obiectiv economic, este un loc unde este bine să ai nervii tari şi bucşele maşinii sănătoase. La orele cu trafic aglomerat, dar şi în weekenduri, când fluxul de maşini în zona respectivă este mai mare, este imposibil să nu se formeze cozi pe ambele sensuri, din cauza denivelărilor din carosabil, care fac şi mai dificilă tranzitarea liniei ferate. Că viteza trebuie redusă, iar asigurarea nu trebuie să lipsească la trecerea la nivel cu calea ferată, nimic de spus, numai că şoferii trebuie să fie cu ochii în patru că nu îşi distrugă maşinile. Din acest motiv, cei mai mulţi reduc viteza considerabil sau chiar opresc, iar cei care le vin din urmă trebuie să stea bine cu piciorul pe pedala de frână, dacă nu vor să iasă din intersecţie cu maşinile şifonate.

„Fac cam de două ori pe zi drumul spre Brăila şi înapoi şi aici trebuie să fiu cu ochii în patru. O dată că e curba asta în faţa, nu prea vezi dacă vine cineva cu viteză, dar mai ales pentru că nu poţi să treci cu viteză cât de cât normală prin zona căii ferate. Nu zic să zbori, dar aici trebuie să opreşti de-a binelea dacă nu vrei să îşi schimbi bucşăraia în fiecare săptămână. În timpul zilei, când mai ies şi autobuzele din cartier sau tirurile, stai la coadă mult şi bine”, ne-a spus Constantin Lupu, şofer angajat la o societate comercială din Brăila.

Drumul cu pricina este în administrarea municipalităţii Galaţi, ceea ce presupune că lucrările de reparaţii şi întreţinere ar trebui făcute de ai noştri. Nu ştim când în zonă s-au făcut ultimele operaţiuni de acest gen, dar cert este că din cauza traficului intens, care include vehicule de gabarit mare, şoseaua prezintă degradări avansate. Nu ştim nici când vor fi acestea remediate, pentru că, aşa cum ne-a transmis Primăria Galaţi, prin vocea purtătorului de cuvânt, „directorul de la Infrastructură este în concediu”, deci vom putea afla dacă drumul este prins în vreun plan de reabilitare abia la revenirea domniei sale din vacanţă.

Până atunci, şoferi, drum întins şi frâne bune!

 

Citit 4492 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 August 2014 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.