VIDEO/ CAPTURĂ-RECORD de marfă de CONTRABANDĂ făcută de poliţiştii de frontieră gălăţeni

VIDEO/ CAPTURĂ-RECORD de marfă de CONTRABANDĂ făcută de poliţiştii de frontieră gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Totul a fost posibil în urma unei acţiuni puse la cale pe baza schimbului de informaţii între poliţiştii de frontieră din Galaţi şi cei din Republica Moldova. În timpul acţiunii, oamenii legii au observat în apropierea malului românesc al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Vânători, mai mulţi bărbaţi care transportau colete voluminoase, învelite în saci din rafie. Coletele erau transportate peste râul Prut cu ajutorul a două bărci pneumatice. Când au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul Republicii Moldova, dispărând în vegetaţia din zonă.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii gălăţeni au descoperit pe malul românesc al râului Prut, într-o zonă greu accesibilă, ascunşi în vegetaţia dintre râul Prut şi canalele adiacente, 26 saci din rafie în care se aflau pachete cu ţigarete marca Ashima", ne-a explicat Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Dosar penal pentru contrabandă

În urma inventarierii celor 26 de saci a rezultat un număr de 364.000 ţigarete (18.200 de pachete), în valoare de 160.160 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Conform datelor statistice, aceasta este cea mai mare captură de ţigări făcută pe linia verde a frontierei, cu mult înainte ca marfa de contrabandă să ajungă la o linie de comunicaţie.

"În urma acestei descoperiri, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră româneşti şi cele ale statului vecin, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate”, ne-a declarat Ionel Gâlcă, prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Citeşte şi: POLIŢIŞTI de frontieră REŢINUŢI pentru CONTRABANDĂ cu ţigări

Citit 3154 ori Ultima modificare Joi, 06 Noiembrie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.