GROPILE din carosabil, CAPCANE pentru ŞOFERII GĂLĂŢENI (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

GROPILE din carosabil, CAPCANE pentru ŞOFERII GĂLĂŢENI (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Zăpada transformată în apă a dat bătăi de cap şi pietonilor * Poliţia locală va verifica aplicarea legii şi va da sancţiuni celor care nu-şi curăţa zăpada din faţa casei


Galaţiul s-a îmbrăcat în straie albe în timpul ninsorii care a căzut ieri în oraş. Copiii s-au bucurat de fulgii mari care cădeau din cer ca în poveşti, dar adulţii nu au avut la fel de multe motive de bucurie. Şi asta pentru că zăpada aşternută pe trotuare le-a cam dat bătăi de cap. Cele mai multe probleme le-au avut comercianţii şi cei care locuiesc la case, care s-au văzut nevoiţi să iasă la lopată, pentru a-şi curăţa trotuarele din faţa societăţilor şi a imobilelor. Nu toţi gălăţenii aflaţi în astfel de situaţii au dat dovadă de hărnicie, motiv pentru care riscă amenzi din partea poliţiştilor locali.

„Potrivit legii, obligaţia revine atât proprietarilor, cât şi chiriaşilor. Nerespectarea acestor prevederi legale atrage după sine sancţionarea cu amenzi cuprinse între 100 şi 600 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 500 şi 3.000 de lei, în cazul persoanelor juridice”, ne-a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Tot în obligaţia cetăţenilor intră şi curăţarea ţurţurilor de gheaţă de la streaşina caselor, aspect neglijat cam de toţi proprietarii de imobile.

În ciuda faptului că a nins mai multe ore, zăpada nu a reuşit să se depună pe carosabil, dar, şi din pricina traficului intens, s-a transformat în apă. „S-a acţionat, cu prioritate, pentru combaterea fenomenului de polei şi pentru împiedicarea formării de gheaţă pe carosabil, prin împrăştierea de material antiderapant (sare)”, a adăugat Emanuela Turcu.

Citeşte şi: IARNA LA GALAŢI/ Şoferii reclamă: PATINOAR pe DJ 251, Slobozia Conachi - Smârdan - Schela

Astfel, mai pe toate străzile din oraş bălţile şi-au făcut apariţia, în cele mai multe locuri acoperind gropile din carosabil, spre disperarea şoferilor, care nu mai reuşeau să le ocolească pe cele mai adânci. Bălţile le-au creat probleme şi pietonilor, unele dintre staţiile de autobuz fiind şi ele acoperite de apă.

Cum ninsoarea nu a dat, toată ziua, semne că s-ar opri, primarul Marius Stan a solicitat ca toate utilajele de deszăpezire să fie pregătite să intervină pentru curăţarea străzilor principale, a căilor de acces către spitale, unităţi de învăţământ, către unităţile de utilitate publică şi unităţile de alimentaţie şi aprovizionare a populaţiei.

 

Citit 1559 ori Ultima modificare Marți, 02 Decembrie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.