Peste 6.000 de gălăţeni s-au imunizat împotriva GRIPEI. Vezi cât VACCIN GRATUIT mai este disponibil în Galaţi

Peste 6.000 de gălăţeni s-au imunizat împotriva GRIPEI. Vezi cât VACCIN GRATUIT mai este disponibil în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la începutul campaniei de vaccinare antigripală pentru acest sezon, nu mai puţin de 6.033 de gălăţeni au primit vaccin antigripal gratuit. Mai mult de jumătate, respectiv 3.266, au fost vaccinaţi în prima săptămână din decembrie. Cei mai mulţi gălăţeni care au cerut să fie vaccinaţi au fost vârstnicii.

"Dintre aceştia, 1.062 au fost persoane cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani, 564 medici, cadre medicale, personal auxiliar din spitale, unităţi sanitare, ambulatorii şi salariaţi ai instituţiilor de ocrotire, 47 de persoane rezidente sau angajate în instituţii de ocrotire socială şi personal care acordă asistenţă medico-socială şi îngrijiri la domiciliu. 1.593 de doze au fost administrate persoanelor cu vârste peste 65 de ani", a precizat dr. Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publica (DSP) Galaţi.

Gălăţenii care încă nu s-au vaccinat şi vor să o facă, trebuie să ştie că pe stocul DSP Galaţi mai sunt disponibile 11.129 de doze. Medicii recomandă ca imunizarea să se efectueze cât mai curând, dat fiind faptul că, de regulă, primele cazuri de gripă se manifestă în luna ianuarie.

Citit 608 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Decembrie 2014 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.