Zeci de BRAZI au fost CONFISCAŢI din pieţele din Galaţi pentru că nu aveau AVIZ

Zeci de BRAZI au fost CONFISCAŢI din pieţele din Galaţi pentru că nu aveau AVIZ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sute de brazi oferiţi spre vânzare în Galaţi au fost retraşi de pe piaţă pentru că negustorii nu aveau toate documentele necesare. Cea mai frecventă neregulă, care a dus la nemulţumiri în rândurile comercianţilor verificaţi de poliţişti, a fost lipsa avizului din partea Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV) Focşani.

Pentru această deficienţă, un gălăţean, care achiziţionase legal brazi în numele asociaţiei familiale pe care o reprezenta, a rămas fără pomii de Crăciun după ce organele de anchetă au făcut o verificare în Piaţa Centrală, loc unde omul încerca să-şi vândă marfa. 51 de brazi au fost astfel confiscaţi, iar vânzătorul a primit o amendă de 500 de lei.

O cantitate însemnată de pomi de Crăciun a fost retrasă şi din Piaţa din Micro 19, unde un bărbat oferea spre vânzare 45 de braţi. Achiziţionaţi legal, cu toate documentele, pomii nu puteau fi însă vânduţi mai departe din cauza lipsei aceluiaşi aviz obţinut de la Focşani. Comerciantul a rămas fără pomi şi a primit o amendă de 2.000 de lei.

În ultimele două zile, inspectorii silvici însoţiţi de poliţişti si jandarmi au descins în mai multe locuri din oraş unde se comercializează pomi de Crăciun. 40 de persoane care vindeau brazi au fost verificate, pentru neregulile constatate poliţiştii dând nouă amenzi în valoare de 4.500 de lei. 246 de brazi nu vor mai ajunge în casele gălăţenilor, pentru că au fost confiscaţi.

Citeşte şi: IATĂ cât vor COSTA anul acesta BRAZII DE CRĂCIUN

Citit 1032 ori Ultima modificare Vineri, 19 Decembrie 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.