O săptămână de FRIG a trecut, alta începe. Autorităţile gălăţene nu au găsit nicio SOLUŢIE la problema CĂLDURII

O săptămână de FRIG a trecut, alta începe. Autorităţile gălăţene nu au găsit nicio SOLUŢIE la problema CĂLDURII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autorităţile nu reuşesc să găsească, împreună, o soluţie de ieşire din situaţie


Frig şi apă rece, doar de astea au parte gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, de o săptămână încoace. Şi o altă săptămână inumană, de îndurat frigul din apartamentele în care le curge apa pe geamuri şi se umezesc pereţi, tocmai începe! Situaţia ar putea deveni şi mai critică dacă Electrocentrale va sista complet agentul termic livrat în acest moment la parametri inferiori, măsură la care va recurge dacă nu va mai primi gaz pe motiv că nu a achitat factura către Romgaz. Contactat telefonic, Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale, ne-a declarat că deocamdată Romgaz nu a procedat la sistarea gazului, dar rămâne la aprecierea companiei când o va face. Mai grav este că autorităţile nu reuşesc să găsească, împreună, o soluţie de ieşire din situaţie.

Contradicţii şi tergiversări

Reprezentantul CET arată cu degetul către gălăţenii care îşi permit să plătească factura la întreţinere, dar nu o fac de mult timp şi, cu toate acestea, sunt toleraţi. De asemenea, reprezentantul CET a reamintit că nu numai consumatorii trebuie să plătească, ci şi Primăria, care trebuie să acopere de la bugetul local subvenţia reprezentând diferenţa de preţ pentru gigacaloria livrată populaţiei, pentru lunile ianuarie şi februarie.

De cealaltă parte, Apaterm susţine că sumele respective s-au achitat, ba chiar ne-a prezentat şi date în acest sens. „La data de 17 februarie 2015 Primăria figura cu subvenţie achitată în plus, în sumă de 153.816 de lei. Suma se va justifica prin energia termica pe care o vom factura pe luna februarie 2015, deîndată ce SC Electrocentrale SA va emite factura aferentă lunii februarie. Toate aceste date sunt şi în posesia SC Electrocentrale SA”, ne-a comunicat Apaterm.

Paradoxurile nu se opresc aici. Pe masa autorităţilor implicate se află un draft al unei convenţii de stingere a datoriilor care nu a fost încă semnată. Un acord care ar putea face ca din nou, caloriferele bun-platnicilor să se încălzească…

Calorgal nu poate funcţiona

În această săptămână, pe 26 februarie, la convocarea preşedintelui Consiliului de Administraţie al Calorgal, Dan Berar, va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor. Pe ordinea de zi se află avizarea proiectului de Buget de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul financiar al anului 2015, aprobarea proiectului de organigramă, aprobarea structurii de personal, aprobarea grilei de salarizare şi aprobarea criteriilor de evaluare. Numai că, atâta vreme cât falimentul Apaterm a fost suspendat, Calorgal nu poate începe să funcţioneze.

Citeşte şi: CUM REZOLVĂ autorităţile gălăţene CRIZA CĂLDURII. Oraşul riscă să rămână complet în FRIG de duminică!

Citit 5157 ori Ultima modificare Duminică, 22 Februarie 2015 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.