500 de militari și 120 de mijloace de luptă au participat la un exercițiu tactic în Poligonul Smârdan

500 de militari și 120 de mijloace de luptă au participat la un exercițiu tactic în Poligonul Smârdan
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Brigada 15 Mecanizată “Podu Înalt” a participat astăzi, 17 septembrie, în Poligonul Smârdan, la un nouă aplicație militară în cadrul exercițiului inter-instituţional, de nivel strategic Histria 15. Început pe 7 septembrie a.c., exercițiul Histria 15 s-a desfășurat în mai multe poligoane din țară și a angrenat 7.000 de angajaţi ai instituţiilor din cadrul Sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu 800 de mijloace tehnice.

La acțiunea din Poligonul Smârdan, desfășurată în același timp cu una similară din Poligonul Vărsătura, județul Brăila, unde a aprticipat și ministrul Mircea Dușa, au participat 500 de militari și 120 de mijloace tehnice, printre care s-au numărat tancuri, blindate, transportoare, tunuri, elicoptere Soccat și avioane IAR Șoim.

Întregul exercițiu desfăşurat de Brigada 15 Mecanizată “Podul Înalt”  cu sprijin aerian de la Baza Aeriană 95 Bacău a fost urmărit de aproape și de comandantul Brigăzii 15 Mecanizate ”Podu Înalt”.

”Această etapă a avut drept scop punerea în practică a concepţiei structurilor de comandă şi verificarea viabilităţii acestora, stabilirea procedeelor tactice de luptă şi a nevoilor de instruire”, ne-a declarat la finalul exercițiului generalul de brigadă Nicolae Tonu, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate ”Podu Înalt”.

Întregul exercițiu desfăşurat de Brigada 15 Mecanizată “Podul Înalt”, cu sprijin aerian de la Baza Aeriană 95 Bacău, a fost urmărit de aproape și de comandantul Brigăzii 15 Mecanizate ”Podu Înalt”.

”Tot ce aţi văzut astăzi în poligon presupune multă muncă. Astăzi aţi văzut un segment de luptă cât mai  apropiat de situaţia reală. Poate au existat şi momente ce au părut statice dar în poligon siguranţa militarului primează şi de aceea toate acele momente de, să le spunem aşa, linişte”, ne-a explicat colonelul Dan Cîșlariu, șef de stat major al Brigăzii 15 Mecanizate.

La finalul acțiunii din Poligonul Smârdan, colonelul Cîșlariu a ținut să precizeze și faptul că, într-o situație reală, soldații români ar fi mult mai buni fiind motivați de apărarea patriei.

”Determinarea, atunci când ești pus să aperi şi un metru din pământul ţării tale, este mult mai mare”, a precizat col. Dan Cîşlariu.

Foto Marius Negri

Citit 1721 ori Ultima modificare Vineri, 18 Septembrie 2015 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.