PANICĂ în satul gălăţean IZVOARELE, după ce au avut loc noi CUTREMURE

PANICĂ în satul gălăţean IZVOARELE, după ce au avut loc noi CUTREMURE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Locuitorii din satul Izvoarele sunt din nou panicaţi. Şi asta după ce marţi, 27 octombrie, nu mai puţin de cinci seisme le-a zguduit casele. Oamenii susţin că aceste cutremure sunt provocate de forările petroliere şi nu au nicio legătură cu mişcările tectoinice, aşa cum le-au spus specialiştii încă din 2013, atunci când au fost înregistrate aproximativ 300 de seisme.

"De data aceasta, au fost mult mai puternice. Au fost cu bubuituri, dar s-a zgâlţâit casa mai tare. Eu m-am speriat îngrozitor, pentru că eram singură acasă. Nici nu îmi venea să mai stau în casă. Le-am şi notat ora la toate, într-un caiet, pentru că voiam să văd dacă la televizor spun ceva de vreun cutremur", ne-a spus Sanda Gurău.

Toţi localnicii sunt foarte speriaţi, pentru că îşi amintesc de clipele de groază din 2013. "Sperăm să nu mai fie ca atunci. Nimeni nu vrea să ne explice ce se întâmplă", ni s-a plâns o altă localnică.

Unii dintre sătenii nu au mai reuşit să îşi renoveze casele, aşa că au rămas cu crăpăturile în pereţi încă de acum doi ani. "Nu mai avem putere să le reparăm. Dacă reîncep cutremurele, riscăm să se dărâme casele pe noi”, ne-au spus oamenii.

Speriaţi, mulţi dintre localnici l-au sunat pe primarul comunei (Slobozia Conachi - n.r.), la doar câteva minute după primul cutremur de marţi. "M-au sunat şi mi-au povestit. La rândul meu, am sunat la judeţ şi la Bucureşti, pentru a anunţa situaţia. Urmează ca specialiştii să vină din nou în zonă, să recalibreze aparatele şi să vedem despre ce este vorba. Oamenii vor răspunsuri, mai ales că au trecut prin ce au trecut, în urmă cu doi ani", ne-a spus primarul Ioan Neculau.

Citit 1911 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2015 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.