Alte 160 de disponibilizări colective în Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici n-a început bine luna şi noi agenţi economici au anunţat disponibilizări colective către AJOFM Galaţi. Dacă la începutul săptămânii trecute agenţia fusese informată cu privire la doar 93 de disponibilizări colective, acum cifrele au crescut şi indică faptul că nu mai puţin de 255 de gălăţeni urmează să ia drumul şomajului în această lună.

Astfel, Arabesque a informat  că va disponibiliza 32 dintre cei 2609 angajaţi ai săi, iar Unipresprod SA Galaţi  - care activează în industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal - va renunţa la 39 din cei 44 de angajaţi. Şi Butan Grup SRL, care se ocupă cu fabricarea de maşini, urmează să disponibilizeze 10 angajaţi.

Nici în judeţ lucrurile nu stau mai bine, Unitecconstruct SA Tecuci urmând să  renunţe la  91 de angajaţi din totalul de 93.

Anunţul noilor disponibilizări colective vine într-un moment cum nu se poate mai nepotrivit. Rata şomajului în curs de confirmare pentru luna iunie, în judeţul Galaţi, este de 9,1 la sută. Cu alte cuvinte, luna  trecută numărul şomerilor gălăţeni a ajuns la 20.033.

Citit 1416 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.