Expoziţie de maşini de colecţie, în Galaţi

Expoziţie de maşini de colecţie, în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Sâmbătă, 16 aprilie 2016, gălăţenii care au avut drum prin Valea Oraşului, mai exact prin zona Intfor, au putut fi martorii unei expoziţii de maşini de colecţie, cu proprietari gălăţeni. Au putut fi admirate automobile din anii '20, '50, chiar şi '80, dar şi o motocicletă cu ataş de la jumătatea secolului trecut. "Mă bucur că o bună parte dintre colecţionarii gălăţeni au răspuns afirmativ invitaţiei noastre la această expoziţie. Cea mai veche maşină din expoziţie este chiar maşina mea, un Ford T din 1926, adusă în ţară în 2007. Mai avem maşini din anii '50 aici, dar şi mai noi. Evident, una dintre atracţiile principale o constituie această Dacia 1300, din 1979, care arată impecabil, chiar şi după atâţia ani", ne-a spus Gabriel Odagiu, preşedintele filialei judeţene a Retromobil Club România. 

"Restaurarea este cea mai scumpă" 

"Din nefericire, la noi în ţară nu sunt multe service-uri care se ocupă de restaurarea maşinilor de epocă, iar cele care o fac cer sume mult prea mari pentru buzunarele românilor. Astfel, dacă eşti cât de cât priceput şi ai timp, cel mai bine e să o faci singur. E şi mai ieftin, dar şi sentimentul este altul. Să fii colecţionar de maşini, în România, este un hobby costisitor, mai ales că trebuie să ai grijă de maşină şi după ce o restaurezi, ca să nu se deterioreze", ne-a mai explicat preşedintele RetroMobil Club Galaţi. 

Aceasta a fost cea de-a cincea ediţie a expoziţiei de maşini clasice organizate la Galaţi de către RetroMobil Club România. 

Citit 6225 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Aprilie 2016 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.