Mai mulţi VÂNZĂTORI de PEȘTE ambulanţi au renunţat gratis la marfă, în plină stradă

Mai mulţi VÂNZĂTORI de PEȘTE ambulanţi au renunţat gratis la marfă, în plină stradă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 140 de kilograme de peşte care urmau să fie vândute în Galaţi de negustori ambulanţi, veniţi în majoritate de peste Prut, au fost confiscate în ultimele zile, pe străzile din oraş.

Înainte să ajungă la cumpărătorii care caută marfă mai proaspătă şi mai ieftină pentru masa de Florii, peştele, din speciile caras, scrumbie sau novac, a ajuns în custodia autorităţilor, care au interceptat maşinile comercianţilor în trafic, în zonele apropiate de pieţele unde basarabenii obişnuiesc să vândă produse alimentare.

Astfel, şapte persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 52 de ani au ajuns să renunţe forţat la marfa pentru care nu deţineau documente de provenienţă şi s-au ales cu dosare penale pentru încălcarea prevederilor privind pescuitul şi acvacultura.

O a opta persoană, administrator de pescărie în Piaţa din Micro 20, a scăpat ceva mai ieftin, după ce poliţiştii i-au găsit în galantare aproape zece kilograme de peşte fără acte, care fusese achiziţionat, cel mai probabil, de la pescarii de ocazie. Marfa  a fost confiscată, iar administratorul a primit doar o amendă contravenţională.

Citit 5349 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.