TRAGEDIE într-o familie din Galaţi: O fetiţă de trei ani a MURIT după ce a CĂZUT de la ETAJ

TRAGEDIE într-o familie din Galaţi: O fetiţă de trei ani a MURIT după ce a CĂZUT de la ETAJ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Tragedie într-o familie din Galaţi după ce o copilă în vârstă de numai trei anişori a plonjat de la o înălţime de peste zece metri. Fetiţa a fost găsită inconştientă în faţa blocului de o vecină, care a recunoscut-o ca fiind copilul unei familii care locuia la etajul al treilea.  Pentru că minora era inconştientă şi avea multiple leziuni, femeia a sunat imediat la 112, poliţia şi salvarea ajungând imediat la faţa locului.

„Din primele cercetări a reieşit că minora a căzut în gol de la etajul al treilea. În momentul preluării de ambulanţă, se afla deja în stop cardio-respirator şi a fost dusă la Spitalul de Pediatrie”, a declarat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În timp ce poliţiştii Secţiei 4 încercau să afle cu exactitate circumstanţele în care copilul s-a accidentat, medicii încercau să o readucă la viaţă. Eforturile au fost însă zadarnice.

„Copilul a fost adus cu politraumatism şi stop cardio-respirator. Am încercat să o menţinem în viaţă, dar în cele din urmă a decedat”, a precizat dr. Victoriţa Ştefănescu, managerul Spitalului de Pediatrie Galaţi.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, poliţiştii făcând verificări, în principiu, vizavi de toate persoanele aflate în locuinţă la acel moment şi care ar fi trebuit să supravegheze copilul. O anchetă paralelă va fi derulată şi de Direcţia de Protecţia Copilului Galaţi.

"Vom deschide o anchetă pentru a verifica, în primul rând, dacă în familie mai sunt şi alţi copii minori, condiţiile în care aceştia trăiesc şi sunt îngrijiţi şi supravegheaţi. Apoi trebuie să analizăm foarte clar dacă în cauză a fost vorba de neglijenţă sau de un accident nefericit, pentru că sunt multe astfel de situaţii, care exclud culpa", a precizat dr. Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi.

Citit 10037 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.