Distracţie estivală la Galaţi. August, LUNA FESTIVALURILOR
Foto: Foto-arhivă

Distracţie estivală la Galaţi. August, LUNA FESTIVALURILOR
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Între 5 şi 7 august  se desfăşoară Festivalul Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici", cu 11 formaţii muzicale * Festivalul Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului" este programat între 12 şi 15 august şi va aduna pe scenă ansambluri din zece ţări


Este ştiut că, în luna august, atmosfera prăfuită de vară se animă şi la Galaţi, întrucât Centrul Cultural "Dunărea de Jos" organizează două festivaluri care au căpătat deja tradiţie şi sunt aşteptate cu interes de locuitorii urbei - Festivalul Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici" şi Festivalul Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului".

11 fanfare, în trei zile de festival

În perioada 5-7 august, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în Grădina Publică sau pe Faleza Dunării vor răsuna acordurile a 11 fanfare, care se vor "duela" muzical, la Galaţi, în cadrul Festivalului Internaţional de Fanfare "Iosif Ivanovici", ajuns la a XII-a ediţie. Vor fi două formaţii de peste hotare - Fanfara de tineret din Totkomlos - Ungaria şi Fanfara municipalităţii din Edirne - Turcia, alături de Fanfara "Muzica apelor" din Constanţa, Fanfara din Chetriş a Fraţillor Lucan din Iaşi, Fanfara "Transilvania Cugir" din Alba Iulia, Fanfara "Valahia" din Giurgiu, Fanfara localităţii Reci din Covasna, Fanfara "Promenada" din Câmpia Turzii, Fanfara de copii "Vulturii Brass Band" din Vrancea, Fanfara creştină "Cazasu" din Brăila şi Fanfara "Valurile Dunării" din Galaţi.  Alături de acestea vor evolua şi Ansamblul de dansuri tradiţionale greceşti "Olympos", Şcoala de Dans Sportiv "Fantezia" şi grupul de majorete de la Genys Models.

Vineri, 5 august, începând cu ora 18,30, festivalul va debuta cu defilarea şi prezentarea fanfarelor participante.

În fiecare seară, concertele vor începe de la ora 19,00. În prima seară, festivalul se va desfăşura simultan la Casa de Cultură a Sindicatelor şi în Grădina Publică.  Pe 6 august, tot de la ora 19,00, se va auzi muzică de fanfară din trei locuri simultan: Casa de Cultură a Sindicatelor, Grădina Publică şi Faleză. Tot pe 6 august, se vor bucura şi tecucenii de o frântură de festival, la Grădina publică din municipiu, unde vor concerta fanfarele din Turcia şi Iaşi.

Festivalul se va încheia duminică, 7 august, cu spectacole derulate doar la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Zece ţări participante la Festivalul de Folclor

Între 12 şi 15 august se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Doina Covurluiului", aşteptat de fiecare dată cu drag de gălăţenii iubitori de folclor românesc, dar şi de pe alte meleaguri. În cele patru zile, vor evolua la Galaţi formaţii şi ansambluri folclorice din zece ţări: Macedonia, Ucraina, Taiwan, Estonia, Israel, Spania, Grecia, Moldova, Bulgaria şi România. Spectacolele se vor desfăşura tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, în principal, dar vor fi evoluţii şi pe Faleză, în Grădina Publică şi la Tecuci.

Gălăţenii se vor bucura să guste din dansurile şi muzica populară interpretate de Studioul Folclori c "Etnos" din Skpje, Macedonia, Ansamblul de dansuri populare "Prolisok" din Kirovohrad, Ucraina, Grupul cultural-artistic "Ming Hwa Yuan"; Taipei, Taiwan, Grupul de dansuri tradiţionale "Viisuveeretajad" din Tallin, Estonia, Ansamblul folcloric "Leleşana", jud. Hunedoara,  Grupul de dansuri folclorice "Salma", din Yarka, Israel, Grupul Folcloric "Anate", din Tenerife, Spania, Ansamblull de dansuri populare "Makedones", Salonic, Grecia, Ansamblul artistic "Vatra horelor", din Slobozia Mare - Cahul, Republica Moldova, Grupul pentru folclor autentic "Diado Drăgoi", din Dragoevo, Bulgaria şi Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului, din Galaţi.

Citit 12211 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2016 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.