Peste 700 de gălăţeni, AMENDAȚI pentru abateri rutiere. Care au fost principalele cauze

Peste 700 de gălăţeni, AMENDAȚI pentru abateri rutiere. Care au fost principalele cauze
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pietonii au fost de asemenea luaţi la ochi, mai mult de o sută de "grăbiţi" încasând câte o sancţiune


Peste o sută de amenzi zilnic au dat poliţiştii de la Circulaţie săptămâna trecută participanţilor la trafic care, sub o formă sau alta, au încălcat legile rutiere. Fie pietoni, fie şoferi, cei prinşi în flagrant nu au fost iertaţi, valoarea totală a sancţiunilor ce ar trebui încasate de la contravenienţi depăşind suma de 200.000 de lei. Cei mai amendaţi au fost cei prinşi că circulau fără centurile de siguranţă, aproape 200 de persoane fiind sancţionate pentru acest lucru. Şoferii vitezomani nu au fost nici ei puţini, la fel ca şi pietonii care au trecut strada neregulamentar, sub ochii patrulelor.

"122 de conducători auto au fost amendaţi pentru depăşirea limitei legale de viteză, în timp ce 101 pietoni au fost amendaţi pentru traversare neregulamentară. Au mai fost date 22 de amenzi pentru neacordare de prioritate, 84 pentru lipsa documentelor şi 19 pentru depăşiri neregulamentare. 22 de şoferi au fost amendaţi pentru că foloseau telefonul mobil în timpul condusului", se arată în situaţia operativă a Poliţiei Rutiere Galaţi. 73 de şoferi au rămas fără permise ca urmare abaterilor comise, în timp ce 13 au fost nevoiţi să renunţe, temporar, la certificatele de înmatriculare.

Şoferii beţi se numără în weekend

Consumul de alcool anterior urcatului la volan rămâne "sportul" preferat al multor şoferi, care pun în pericol traficul, celelalte maşini şi pe cei care au ghinionul să le iasă în cale. Numai săptămâna trecută, şase şoferi au fost depistaţi conducând în Galaţi deşi aveau alcoolemii ce depăşeau limitele unei contravenţii. Trei dintre aceştia au fost prinşi în weekend, pe raza municipiului Galaţi, valorile indicate de etiloteste fiind de circa 0,60 grame la mie. Toţi şase sunt cercetaţi penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Tot în vizorul organelor de anchetă au mai intrat şi două persoane prinse la volan fără permis de conducere.

pnl3
Citit 2767 ori Ultima modificare Luni, 12 Septembrie 2016 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.