”Împărăţia” bomboanelor moldoveneşti. BUCURIA are zeci de gusturi

”Împărăţia” bomboanelor moldoveneşti. BUCURIA are zeci de gusturi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Nu foarte multe produse din Republica Moldova au intrat pe piaţa românească, dar cu siguranţă că unele dintre cele mai cunoscute branduri care au trecut Prutul sunt bomboanele Bucuria, cunoscute, gustate şi apreciate de tot mai mulţi români. Bucuria nu e doar un nume, e o poveste de senzaţii, de gusturi, de arome, de forme. Bucuria are, de fapt, zeci şi sute de nume, unele poetice, altele naive sau mai exotice, uneori neaşteptate, la fel ca şi umplutura bomboanelor care, de oricâte feluri ar fi, ne aduc un lucru cu siguranţă: bucuria gustului, pentru noi şi cei dragi nouă.

Nu de mult timp, Bucuria are şi o adresă numai a ei în oraşul nostru – Bulevardul Galaţi nr.4. Un magazin situat între Hotelul Magnus şi magazinul Puma din Micro 20 – „Bucuria dulce” este numele lui. Iar când îi treci pragul, simţi că ai păşit într-o adevărată împărăţie a bomboanelor. Şi asta nu numai pentru că pereţii sunt „tapetaţi” aproape în întregime cu bomboane ambalate în toate culorile curcubeului, cu jeleuri, napolitane, cu turtă dulce sau dulceţuri, ci şi pentru că „Bucuria dulce” îţi oferă, de exemplu, chiar şi o carte plină cu bomboane. O carte magică, cum altfel!

La „Bucuria dulce” din Micro 20 nu găsiţi „decât” vreo şaizeci de sortimente din cele peste 450 pe care le produce Bucuria de peste Prut. Fiind vorba de ingrediente fără conservanţi şi ţinând cont că importul durează, de regulă, câteva zile, au fost preferate bomboanele cu un termen de garanţie puţin mai generos de 45 de zile, adică de două-trei luni, nu mai mult. Dar ce bomboane!… Şi ce umpluturi!… Dacă am vorbi despre toate bomboanele de la „Bucuria dulce” din Galaţi, ne-ar trebui o pagină de ziar, aşa că am selectat doar câteva nume, pornind de la celebrul „Chişinăul de seară” – prune mărunţite în ciocolată. Hai să vedem şi alte nume ale Bucuriei: „Gloria Caprice” – cu coacăze, căpşuni, vişine sau caise, „Dorinţa” – jumătate jeleu, jumătate sufleu, cu struguri, cactus sau zmeură, „Livada Moldovei Regală”, ciocolată cu prune, vişine sau cu struguri, „Furor” - cu pepene galben, coacăze negre, plombir (îngheţată) sau banane, jumătate jeleu, jumătate fondant de cacao, „Do Re Mi” – jumătate jeleu de lămâie, jumătate arahide cu miere, „Clepsidra”, bomboane cu cocos, „Meteorit”, cu arahide şi miere, „Bucurel”, bomboane cu pufarine de orez, „Victoriţa”,  bomboane dedicate în special copiilor – praline cu bucăţele de arahide prăjite, îmbrăcate în cremă de ciocolată, „Inspiraţie”, patru sortimente cu jeleu de caise, portocale, vişine sau lămâie, cu ciocolată, „Lapte de pasăre” – un sufleu cu albuş bătut în lapte, învelit în ciocolată, cu lămâie, ciocolată şi frişcă, „Favorit” -  bomboane de ciocolată albă sau neagră, cu alună prăjită în mijloc…

Şi mai sunt încă multe altele pentru cei mici: nuga, turtă dulce, jeleuri, dulceţuri şi sucuri naturale, seminţe confiate cu zahăr ars şi cu ciocolată, sufleuri, napolitane, caramele, drajeuri de fructe şi chiar şi iepuraşi sau ursuleţi-rucsac de pluş plini cu bomboane, dar şi produse pentru cei mari, cum ar fi vinuri şi coniacuri renumite din Moldova.

Magazinul „Bucuria dulce” din Micro 20 primeşte comenzi pentru cadourile de Crăciun de la instituţii, firme şi de la toţi cei interesaţi, detalii existând şi pe pagina de Facebook „Bucuria Dulce”. Mai există şi o ofertă valabilă până pe 15 decembrie, o reducere de 5% pentru toţi cei care vin în magazin şi prezintă pliantul.

(P)

Citit 14656 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 01:58