Un gălăţean a realizat CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI în faţa blocului

Un gălăţean a realizat CUMINȚENIA PĂMÂNTULUI în faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(66 voturi)

În fiecare an, Petru Darie îşi uimeşte vecinii. Gălăţeanul adună zăpada din faţa scării, o compactează bine şi îşi lasă mâinile să realizeze adevărate opere de artă, ce pot fi admirate pe durata sezonului rece.

Şi în acest an, gălăţenii au putut să admire bustul lui Mihai Eminescu, realizat din zăpadă şi gheaţă, în cartierul Micro 21. Sculptorul de ocazie, Petru Darie, a realizat iarăşi statuia celui pe care îl numeşte cu admiraţie "luceafărul poeziei româneşti", aşa cum o face de aproape 35 de ani. "Prima dată l-am făcut pe Eminescu pentru fiica mea, care avea la vremea aia doar trei ani. De atunci, an de an, îl lucrez, însă fata mea spune că tot prima execuţie a fost cea mai reuşită", ne-a explicat bărbatul.

"Cuminţenia pământului", la vânzare

Dacă, în anii trecuţi, Petru Darie şi cei care l-au ajutat s-au limitat doar la statuia lui Eminescu şi la câţiva oameni de zăpadă, anul acesta au construit şi o replică a operei lui Brâncuşi, "Cuminţenia pământului". "Ideea mi-a venit uitându-mă la televizor. Am văzut că e foarte multă polemică pe tema asta, aşa că am zis să fac şi eu una. Este, evident, şi în memoria lui Brâncuşi, pentru care am toată admiraţia", a spus sculptorul de ocazie.

De meserie tâmplar, Petru Darie a anunţat că replica de gheaţă a "Cuminţeniei pământului" este de vânzare. "Dacă guvernul o vrea, să vină să o ia. O dau pe o cană de vin fiert, că am lucrat în frig la ea. Trebuie, totuşi, ţinută la frigider", a încheiat, râzând, gălăţeanul.

Operele lui Petru Darie pot fi admirate, până la venirea căldurii, în faţa blocului J5, din cartierul Micro 21.

Citit 111091 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Ianuarie 2017 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.