Un gălăţean acuzat că şi-a violat şi ucis fiica vitregă a fost prins la Cluj

Un gălăţean acuzat că şi-a violat şi ucis fiica vitregă a fost prins la Cluj
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un bărbat de 35 de ani din Tecuci a ajuns în custodia autorităţilor române după ce poliţia portugheză l-a acuzat de viol şi crimă asupra fiicei soţiei sale. Faptele de care este acuzat gălăţeanul s-au petrecut în 2014. El a fost arestat la Cluj şi va fi extrădat în Portugalia pentru a fi cercetat şi judecat.

Mihai Răzvan Oprea a intrat pe lista urmăriţilor internaţional încă din 2014, la scurt timp după ce cadavrul unei tinere de 17 ani a fost găsit abandonat în oraşul Aljezur, din regiunea Algarve, Portugalia. Fata, pe nume Bruna Nunes, era nimeni alta decât fiica femeii cu care românul, plecat din Tecuci, se căsătorise în cursul acelui an. Pe trupul acesteia, găsit la circa un kilometru distanţă de casă, poliţiştii portughezi au descoperit numeroase indicii că fusese violată şi mai apoi ucisă cu cruzime. Pentru că „tatăl vitreg” dispăruse în circumstanţe bizare de la domiciliu, cu puţin timp înainte de descoperirea cadavrului, poliţiştii au presupus că acesta ar fi principalul suspect. Oprea nu a fost de găsit, aşa că autorităţile portugheze l-au dat în urmărire internaţională.

În vara anului trecut, şi poliţiştii gălăţeni au încercat să-l găsească, făcând inclusiv apel la ajutor public, după ce au presupus că acesta ar fi revenit la Tecuci, în încercarea de a-şi face pierdute urmele. Abia zilele trecute, informaţiile obţinute de autorităţile române pe mai multe căi au condus la ipoteza că Oprea s-ar afla pe raza judeţului Cluj, unde ar fi lucrat în amenajări interioare, „la negru”, pentru a nu putea fi reperat cu uşurinţă. Poliţişti clujeni au stabilit că persoana pe care au găsit-o în baza informaţiilor este una şi aceeaşi cu urmăritul căutat de portughezi.

"Cel în cauză avea emis pe numele său un mandat european de arestare de către autorităţile din Portugalia, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi omor calificat, fapte petrecute în luna decembrie 2014, în Portugalia", se precizează în comunicatul emis de IPJ Cluj.

Mihai Răzvan Oprea a fost reţinut şi prezentat Curţii de Apel Cluj, care a emis pe numele său un mandat de arestare provizorie de 15 zile, în vederea extrădării în Portugalia.

Citit 4073 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2017 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.