Din şaua mopedului, pe masa de operaţie

Din şaua mopedului, pe masa de operaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Să te plimbi cu mopedul poate fi tare distractiv. Totuşi, dacă nu eşti suficient de atent sau dacă pur şi simplu te loveşte ghinionul, poţi sfârşi la Urgenţe! Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa (foto), ne-a oferit câteva detalii privind cazurile recente de acest fel.  

„În  weekendul trecut au fost două accidente care au furnizat trei răniţi. La Matca, un românaş de-al nostru a găsit o italiancă şi a adus-o la Matca unde a reuşit să provoace, cu mopedul, un accident în urma căruia a suferit o fractură de bazin. Italianca noastră a suferit o plagă delabrantă de coapsă  - deci coapsa era făcută praf – şi  printre muşchi erau băgate: pământ, pietre şi iarbă. Medicii au stat vreo două ore să cureţe această masă musculară terfelită de corpii străini. Plus că femeia a suferit şi nişte fracturi”, a spus dr. Bacalbaşa. 

Din păcate, seria de accidente nu s-a încheiat cu drama celor doi. 

„Un alt nene care a fost victima unei coliziuni cu un şofer - care se pare că la stop se uita amuzat la ce se întâmplă la un bar şi nu pe stânga şi dreapta drumului - a reuşit să-şi piardă splina şi să se aleagă şi cu o fractură de gambă ce urmează a fi operată. Deci, într-un fel scuterul este vehiculul morţii. De aia e bine ca toţi cei care-şi asumă riscul să fie conştienţi”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. 

Atenţie deci – într-un trafic sălbatic, prin care se zvârcolesc jeepuri de multe tone, limuzine şi maşini sport cu herghelii de cai putere sub capotă, mersul pe moped e un risc uneori prea mare!

pnl3
Citit 755 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.