Ţigările de contrabandă dăunează libertăţii

Ţigările de contrabandă dăunează libertăţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În noaptea de marţi spre miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al IJPF Galaţi şi al Sectorului P.F. Folteşti, sprijiniţi de lucrători din cadrul Detaşamentului de Sprijin Operativ al IJPF Galaţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, au organizat un flagrant în zona de responsabilitate.

În urma acţiunii au fost descoperite trei persoane care transportau cu un autoturism „Dacia ” cantitatea de 10.625 pachete cu ţigări marca „Plugarul”, cu timbru  de Republica Moldova.

Ţigările au fost introduse în ţară cu ajutorul unei bărci de către Dănuţ Mândricel, Ionel Sandu Diaconu şi Ecaterina Mădălina Mândricel, cu vârste cuprinse între 19 şi 30 ani. 

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au mai stabilit că ţigările urmau să fie transportate până în localitatea Folteşti şi predate altor două persoane, ambele în vârstă de 25 ani, cei trei „cărăuşi” urmând să primească pentru aceste servicii suma de 5.000 lei.

Membrii reţelei de contrabandă sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi aderare la sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Procurorii au emis, după cum scriam în ziarul nostru de ieri, mandate de reţinere, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentaţi instanţei de judecată, unde au fost emise mandate de arestare preventivă pentru Dănuţ Mândricel şi pentru Ionuţ Lungu, unul dintre beneficiarii ţigărilor.

Tot judecătorii au decis că Ecaterina Mădălina Mândricel nu are voie să părăsească ţară, iar Ionel Sandu Diaconu a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

„Cei doi arestaţi au declarat deja recurs împotriva hotărârii instanţei. Şi procurorii au declarat recurs împotriva deciziei luate cu privire la Ecaterina M. şi Ionel D. Urmează ca recursurile să fie motivate şi dosarul va pleca la Curtea de Apel Galaţi, acolo unde se va decide situaţia persoanelor implicate în acest caz”, ne-a explicat doamna Doranda Mărăcineanu, purtător de cuvânt la Tribunalul Galaţi.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT, poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate şi tragerea lor la răspundere.

Aceasta este a doua acţiune din această săptămână a poliţiştilor de frontieră gălăţeni. În urma acestor acţiuni au fost depistate două grupări infracţionale care desfăşurau activităţi în sfera contrabandei cu ţigări de provenienţă moldovenească, până în prezent fiind arestate şapte persoane, iar împotriva altor două persoane s-a luat măsura interdicţiei de a părăsi ţara şi localitatea de domiciliu.

Citit 1354 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.