Gălățeni reținuți pentru țepe cu panouri

Gălățeni reținuți pentru țepe cu panouri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Rețelele de infractori din județul Galați și-au diversificat activitatea, după ce în anii trecuți s-au "remarcat" prin țară înșelând zeci, poate sute de persoane, cu promisiuni neonorate de vânzare a unor containere ori a construcției de case modulare ori hale industriale.

Cele mai noi fraude puse în sarcina unor "afaceriști" de pe la noi vizează vânzarea de panouri, cu plata anticipată. Cel puțin așa au acționat în cazul unei persoane din București, căreia i-au promis că îi vor livra marfa solicitată dacă achită valoarea integrală a acestora, în contul unei societăți comerciale controlate de aceștia. Odată banii ajunși în cont, cei doi gălățeni și-au făcut pierdută urma și nu au mai livrat nimic, lăsându-l pe păgubit să își caute dreptatea la poliție.

Investigatorii au ajuns la Galați și au reținut două persoane. "Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2 au pus în executare două mandate de aducere, în judeţul Galaţi, pe numele a doi bărbaţi, cercetaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Aceştia ar fi indus în eroare persoana vătămată, respectiv, să achite în contul unei societăţi aproximativ 70.000 de lei, pentru achiziţia unor panouri ce nu ar fi fost livrate", au arătat reprezentanții Poliției Capitalei, la finalizarea descinderilor.

Gălățenii au primit ordonanțe de reținere, urmând să fie propuși pentru arestare preventivă. Ancheta continuă pentru a se stabili dacă nu cumva cercul victimelor pe care cei doi le-ar fi putut face prin acest mod de operare este mai mare.

Citit 2307 ori Ultima modificare Vineri, 03 Februarie 2023 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.