Poliția a descins la mai mulți vânători bănuiți de braconaj

Poliția a descins la mai mulți vânători bănuiți de braconaj
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Vânătoarea poate fi o ocupație periculoasă dacă nu este făcută în limitele legii. O resimt pe pielea lor doi gălățeni care au această îndeletnicire, dar care ar fi practicat-o cu arme pentru care nu ar avea nici acte și nici autorizații legale. Sunt acuzațiile aduse de polițiștii care în cursul unei singure zile au făcut trei percheziții domiciliare la locații din Liești și Umbrărești, deținute de respectivii vânători. În ambele au găsit arme și muniții pe care le-au ridicat pentru că erau deținute și folosite fără drept. 

”Cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la cele două imobile aparținând unui bărbat de 40 de ani, polițiștii au identificat, ca fiind deținute, fără drept, o armă de tir sportiv, cu aer comprimat, calibru 5,5, o bucată alice calibru 5,5, două cutii cu alice, calibru 6,35 ce conțineau aproximativ 150 bucăți alice, o replică de tip Air soft, calibru 9mm PARA și patru butelii CO2. La imobilul deținut de cel de-al doilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, polițiștii au identificat, ca fiind deținute fără drept, un pistol neletal, calibru 6mm BB, 25 proiectile din plastic, o pușcă de tir sportiv cu aer comprimat, o cutie metalică, de alice, calibru 4,5, un pistol neletal, calibru 8, prevăzut cu încărcător, un pistol neletal, calibru 9mm PAK, prevăzut cu încărcător, un dispozitiv atașabil de dispersare a gazelor, o cutie ce conține 50 bucăți cartușe conform specificațiilor de pe cutie, cinci cartușe cu zgomot având capsa percutată și o vergea pentru curățarea țevii pistolului”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Armele găsite și muniția aferentă au fost ridicate pentru cercetări, iar cei doi deținători sunt cercetați penal pentru braconaj, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Citit 2876 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Februarie 2024 00:35

1 comentariu

  • postat de asociatia romana de airsoft
    Vineri, 23 Februarie 2024 09:53
    213.218.53.***
    va doresc sa incercati sa "vanati" un soricel cu o "arma" de airsoft. sau si mai bine cu acea vergea de curatare.
    airsoft este recunoscut ca sport si nu necesita autorizatii
    0
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.