Dosarul „Case ilegale pentru magistraţi”: Pentru procuroarea Gurzu se continuă cercetările

Dosarul „Case ilegale pentru magistraţi”: Pentru procuroarea Gurzu se continuă cercetările
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul „Case ilegale pentru magistraţi” s-au făcut cercetări şi faţă de Mihaela Gurzu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Magistratul este acuzat că a primit o locuinţă socială de la Primăria Galaţi, acolo unde soţul ei, consilier juridic, era şeful Serviciului Revendicări, în anul 2000. Contractul de închiriere a fost prelungit anual până în 2005, când familia Gurzu a cumpărat imobilul cu pricina, situat pe strada Tecuci, la blocul V3B.

Anchetatorii au descoperit că familia Gurzu deţinea în 2005 şi alte imobile, chiar dacă în faţa notarului au declarat că „nu au deţinut, nu deţinem o locuinţă”. Pe lista imobilelor deţinute apare un apartament de pe strada Frunzei, contractul fiind pe numele consilierului juridic din Primărie, apartament pe care îl vând în 2007 unui ofiţer DGA. Tot anchetatorii susţin că familia deţinea, în 2005, o vilă pe strada Mihail Kogălniceanu.

În declaraţia de avere depusă pe site-ul CSM-ului în 2007, procuroarea Gurzu menţionează că a înstrăinat în 2006 un apartament de 52 de metri pătraţi. În acelaşi document se mai arată că în 2007, familia Gurzu a dobândit terenul de pe strada Mihail Kogălniceanu, apartamentul din strada Frunzei şi o casă în Cudalbi.

Mihaela Gurzu apare alături de ceilalţi magistraţi în dosar, unii dintre ei obţinând NUP, dar, în cazul ei, s-a decis continuarea cercetărilor, la fel ca pentru alţi procurori despre care vom vorbi în numerele viitoare ale ziarului nostru.

Citit 6967 ori Ultima modificare Duminică, 21 Octombrie 2012 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.