Ce condamnare a primit POLIȚISTUL ”manechin”, ACUZAT de fapte de CORUPȚIE
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Ce condamnare a primit POLIȚISTUL ”manechin”, ACUZAT de fapte de CORUPȚIE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cazul "poliţistului manechin" Mircea Rusu şi al fostul său şef, Florin Balcan, care şi-au pus funcţiile la bătaie pentru bunăstarea unui nepot de bulibaşă, a primit o primă decizie, la Tribunalul Galaţi. Astfel, magistraţii, după ce au schimbat încadrarea juridică a faptelor, ţinând cont de aplicarea legii penale mai favorabile, au decis că poliţistul tecucean Mircea Rusu trebuie să ispăşească o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Rusu a primit două condamnări, una de nouă luni şi una de zece luni, pentru faptele comise, judecătorii contopindu-le şi aplicând un spor de două luni. Poliţistul s-a ales şi cu câteva drepturi interzise.

Faţă de ceilalţi trei inculpaţi din dosar, Viorel Claudiu Andrei şi Lucian Isabel Dobri, colegi cu Rusu, şi fostul şef al acestuia, Florin Balcan, s-a decis achitarea, pentru toate faptele care li s-au imputat de către procurorii DNA.

Cei patru au ajuns în faţa judecătorilor după ce procurorii i-au anchetat pentru pentru abuz în serviciu şi omisiunea sesizării. Mai exact, „manechinul lui Bote”, cum era numit Mircea Rusu, i-ar fi asigurat protecţie unui amic, în aşa fel încât acesta a reuşit să dea o ţeapă de 60.300 de lei. Procurorii DNA au arătat şi faptul că Viorel Claudiu Andrei şi Lucian Isabel Dobri au intrat în bancă şi l-au ridicat pe „protejat”, care se angajase să le vândă ţeavă unor afacerişti, iar după ce aceştia i-au semnat file cec în valoare de 60.300 de lei, el a fost ridicat de Poliţie. Banii reprezentau avansul pentru o marfă ce n-a mai fost virată niciodată. Ulterior, afaceriştii nu au mai dat de el, motiv pentru care i-au şi făcut plângere penală.

Decizia Tribunalului Galaţi, care îl obligă pe Muircea Rusus să plătească şi 800 de lei cheltuieli judiciare către stat, nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de inculpaţi, cât şi de procurorii DNA.

Citit 14196 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2016 18:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.