Prăjitura șah la Cleme

Prăjitura șah la Cleme
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ingrediente: pentru blatul alb: 3 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 2 linguri ulei, 1/2 pliculeț praf de copt; pentru blatul maro: aceleași ingrediente, la care adăugăm în plus 1 lingură cacao; pentru cremă: 200 ml frișcă lichidă, 200 g ciocolată albă, 250 g mascarpone; pentru decor: cacao, frișcă, sirop de vișine (pentru însiropat)

Preparare. Pentru cremă, într-un vas punem frișca și ciocolata mărunțită și pe baie de abur topim ciocolata, apoi dăm la rece. Când s-a răcit foarte bine, mixăm energic, apoi adăugăm brânza mascarpone și omogenizăm.

Pentru blatul alb, batem albușurile cu sare. Separat gălbenușurile le mixăm cu zahărul până acesta se topește, apoi adăugăm uleiul, făina și praful de copt. Se încorporează albușurile bătute spumă, se toarnă compoziția în formă și se coace cca 20-25 min.     

Pentru blatul maro, batem albușurile cu sare. Separat batem gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugăm uleiul, făina, cacaua și praful de copt. La final încorporăm albușurile bătute spumă. Turnăm compoziția în formă și coacem 20-25 de minute.

După ce s-au răcit blaturile, le punem unul peste altul și tăiem fâșii egale. Apoi așezăm o fâșie albă, una maro. Între ele punem crema și lipim, procedăm așa până terminăm fâșiile de blat, însiropăm bine, apoi întindem crema deasupra. Restul de fâșii le așezăm invers față de cum am așezat primul rând, dacă am început cu alb, acum începem cu maro, lipim cu crema, însiropăm, întindem restul de cremă. La final îmbrăcăm prăjitura cu frișcă și presăram cacao, formând imaginea unei table de șah. Lăsăm la rece pentru câteva ore, apoi servim delicioasa prăjitură, alături de un pahar de ciocolată caldă sau cafea.

Citit 357 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2024 13:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.