Ingrediente: 4 portocale, 1 lămâie, zahăr 150 g, ulei 80 ml, sare 0,25 lingurițe, 275 g făină albă, 10 g praf de copt, 5 lingurițe zahăr pudră.
Preparare: Spălați bine portocalele deasupra, de pe una dintre ele răzuiți coaja (doar partea portocalie), ca și de pe o jumătate de lămâie. Stoarceți zeama de la toate portocalele, la final trebuie să obțineți 250 ml suc fresh de portocale. Dacă nu ajunge, mai adăugați puțină apă. Într-un bol mai mare, amestecați sucul de portocale, 80 ml de ulei, 150 g de zahăr, toată coaja rasă de portocală și lămâie și un sfert de linguriță de sare. Adăugați 250 g de făină și 1 lingură praf de copt, apoi amestecați bine cu un tel sau mixer. Dacă aluatul este de consistența unui iaurt, nu mai adăugați făină. Dacă e prea lichid, mai adăugaţi 25 g de făină și amestecaţi bine. Turnați-l într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 20-25 de minute. În timp ce se coace prăjitura, pregătiţi repede o glazură rapidă de lămâie, amestecând într-un bol 5 linguri de zahăr pudră cu 5 linguri de suc de lămâie, până obțineți o consistență curgătoare a glazurii. Scoateți prăjitura din cuptor și imediat, cât este fierbinte, distribuiți deasupra glazura de lămâie. Lăsați să se răcească complet minim o oră, timp în care glazura se va întări și va da o aromă în plus prăjiturii, plus o uşoară tentă acidă.