Gălăţenii, aşteptaţi de vineri la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii

Gălăţenii, aşteptaţi de vineri la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Se dă startul celui mai aşteptat festival muzical pentru copii din Galaţi. Începând de astăzi şi până duminică, 21 iunie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi se desfăşoară cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi”, o rampă de lansare pentru micii interpreţi de muzică uşoară ce vor să se afirme. La concurs vor participa 61 de copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între şase şi 19 ani, din diferite colţuri ale ţării – Constanţa, Bacău, Piatra Neamţ, Slobozia, dar şi din Bulgaria şi Republica Moldova.

„Aşteptăm gălăţenii să vină la spectacol vineri şi sâmbătă, de la ora 18,00 şi duminică, de la ora 11,00, când va fi Gala laureaţilor. Pe lângă piesele interpretate de concurenţi, vom avea, ca în fiecare an, şi recitaluri. Câştigătorul festivalului de anul trecut, Doru Ciutacu, va susţine un recital în prima zi de festival. Sâmbătă vom avea în recital Şcoala de film şi televiziune Galaţi, iar duminică va cânta formaţia Blue Danube Band a Şcolii de Arte”, a spus Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi. Spectacolul va fi prezentat de actorii Florin Toma şi Adina Lazăr. Juriul este format din compozitorul Horia Moculescu, care este şi preşedintele, bulgăroaica Rumiana Nacheva, directoarea festivalului de muzică din Veliko Tarnovo şi compozitorul Andrei Kerestely.  

Organizatorii au declarat că toţi participanţii vor primi câte o medalie de participare, dar vor fi şi premii în bani. Cel care câştigă trofeul festivalului „Ceata lui Piţigoi” va pleca acasă cu 1.000 de lei, iar la fiecare categorie de vârstă vor fi următoarele premii: premiul întâi – 800 lei, premiul al doilea – 600 lei, premiul al treilea – 400 de lei. Vor fi, de asemenea, şi câte trei menţiuni la fiecare categorie, în valoare de 100 de lei.

Citit 1199 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2015 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.