FILMUL DE WEEKEND/ Theory of everything, film biografic emoţionant

FILMUL DE WEEKEND/ Theory of everything, film biografic emoţionant
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Îl ştiţi cu toţii pe Stephen Hawking, geniul fizician aflat în scaunul cu rotile şi care vorbeşte prin intermediul unui calculator. Ce nu ştiţi, însă, este povestea vieţii lui, încă din vremea în care era un tânăr student, perfect sănătos, al cărui scop era să se îndrăgostească şi să inventeze ceva care va schimba lumea.

Această biografie, în care apare Eddie Redmayne în rol principal, este o extraordinară reconstituire a luptei pe care personajul real, fizicianul Stephen Hawking, a dus-o cu dârzenie în faţa unei boli neuro-degenerative. Stephen Hawking, omul care a revoluţionat mecanica cuantică, teoria relativităţii şi teoria găurilor negre, e şi victima unei nedreptăţi a propriului său destin. Filmul are cu siguranţă un mesaj didactic - pentru toate vârstele - şi e o lecţie despre cum un om poate să reacţioneze în faţa unei boli incurabile (Scleroză Laterală Amiotrofică, sau boala lui Lou Gehrig). Numai că nu este din categoria acelor poveşti siropoase cu bolnavi pe patul de moarte, poveşti care umplu cinematografele cu spectatori sentimentali. Pentru că personajul real al filmului este şi acum în viaţă. Theory of Everything descrie relaţia dintre Stephen Hawking (jucat de Eddie Redmayne) şi soţia sa, Jane (Felicity Jones). Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenţi la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat.

„Pentru a juca rolul fizicianului Stephen Hawking, am făcut un grafic al evoluţiei bolii de care acesta suferea. Am făcut liste cu muşchii care îi cedau scenă după scenă, cu ochelarii pe care îi purta, dacă folosea o cârjă sau două, dacă folosea scaunul cu rotile şi - dacă da - ce tip. Pentru a atinge toate punctele şi pentru a păstra personajul autentic, fără a mişca vreun muşchi, a fost interesant, dar aproape imposibil”, a declarat actorul Eddie Redmayne.

Theory of Everything este disponibil, gratuit, pe internet, iar noi vi-l recomandăm cu cea mai mare căldură.

Vizionare plăcută!

VEZI AICI mai multe din categoria FILMUL DE WEEKEND - CLICK pentru detalii

Citit 2233 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2016 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.