Feroe sau cum lăsăm noi mingea fără supapă

Feroe sau cum lăsăm noi mingea fără supapă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Până la urmă, s-au scăpat unii și au difuzat imagini cu avionul de lux al președintelui Iohannis, mijloc de transport cu care bossul de la Cotroceni și doamna Carmen de la Sibiu au tras o fugă până în Japonia. Nu s-ar fi putut hurducăi (n-a utilizat acest termen) cu o cursă de linie, parează Alinuța Gorghiu și, parol, n-o pot contrazice. Dar, în locul unui super-avion de jumătate de milion de euro, cum nici Ion Țiriac nu-și permite, Klaus și soția sa ar fi putut călări o bestie de pe traseele low-cost. Și, conform tradiției, ar fi putut aplauda la aterizare.

* Uneori nu mai știm pe ce planetă ni se lăfăie umbra. Ai noștri ca brazii - deși nu cunosc apelativul de marketing al indivizilor de pe semicerc - au fost bătuți de naționala Insulelor Feroe. Indiferent de disciplină, e o problemă când te ia la per tu o asemenea echipă, însă în handbalul masculin este o rușine istorică. Sintagma s-a umplut de praf, dar încă are efect: când România era campioană mondială la acest sport, cu Gațu și ceilalți, feroezii lăsau mingea fără supapă. O spărgeau, altă destinație nu-i găseau. Din urmă, fotbalul mioritic bate un pas similar...

* Se întreabă curioșii cât va costa carnea de miel pentru masa de Paște, iar un fel de răspuns sună astfel: "Preţul corect, cu scumpirea şi dublarea furajelor." Aș avea aceeași completare, ca în fiecare primăvară: măcar să nu latre la trecători. Și nu e doar satiră.

* Alții nu pricep de ce litrul de lapte costă 2 lei la poarta fermei și 9 lei în supermarket. La ce tămbălău a fost iscat în ultimele zile în social-media, îmi vine să dau vina pe blestematele de self check-out-uri. Nu văd cum o fire umană ar putea umfla în halul acesta tariful lichidului matern al văcuței. Iar marile magazine nu sunt cunoscute ca lacome. Nicidecum, Doamne, apără și păzește!

* Oamenii de știință au creat șoareci cu doi tați, după ce au obținut ovule din celule masculine. Excelent! Numai născătoare de pui vii să nu fii, vorba maestrului Cristoiu, cu toate că noi am avut un președinte de stat "cu două mame".

Citit 999 ori Ultima modificare Joi, 09 Martie 2023 16:36

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.