Nu tu eşti important, bre!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Tăriceanu, acuzat de câteva zile că s-a băgat în faţă ca să-şi schimbe permisul de conducere, vine cu explicaţii şi aproape că ne bate obrazul. Ne ceartă de la înălţimea funcţiei de şef al Senatului pe care o deţine... "Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte, într-un fel, statul şi să se dedice, în principal, problemelor societăţii, comunităţii. Da? Asta ar trebui să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitatea să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni", povesteşte Călin, soţ cu repetiţie în viaţa privată. Individul merită un tratament special, mai rar întâlneşti o asemenea entitate:

1. Tataie, matale n-ai ocolit coada în interesul statului, căci statul ţi-a angajat şofer ca să nu mergi cu mijloacele de transport în comun, cum proceda Cioloş la începutul mandatului de premier tehnocrat. Şoferul tău a ocolit la rândul lui gloata de fraieri, atunci când a fost cazul, doar n-o să-mi îndrugi că băiatul care te plimbă a fost lăsat singur. Ai dat nişte telefoane, l-ai ajutat, cum se spune, Tăricene, nu degeaba eşti bossul lui, cum se zice.

2. Cavitatea bucală a păcătosului nu prea ştie să mintă. „Există funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte, într-un fel, statul”, ne-o serveşte Călin, făcându-se de băcănie. E autodenunţ, el spune că reprezintă într-un fel ţărişoara, adică o face prost, scandalul eludării rândului (aşa-i ziceam în comunism, rând, nu coadă, o luam ca datorie, n-o priveam ca obligaţie) fiind cea mai recentă dovadă.

3. Căline, bre, în România nu se mai aleg de multă vreme oameni, ci liste. Prin urmare, dumneata, ca rest de listă, de ce ar trebui să fii mai presus de coadă? În România, importanţi sunt (ar trebui, e musai să ţinem cont de acest aspect) medicii, profesorii şi inginerii. Cei care profesează, nu incompetenţii care, din motive lesne de priceput, se refugiază în politică.

4. Te ajută atât de mult permisul de conducere, nenea Tări? Dacă te trimite nevasta în piaţă cu maşina, ai două variante: ori mergi pe jos, să mai dai jos din aripioare, ori las-o (şi pe asta)!

Citit 639 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2016 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.