Start la depunerea de proiecte pentru dezvoltarea IMM-urilor

Start la depunerea de proiecte pentru dezvoltarea IMM-urilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, o prezentare a ghidului de finanțare din cadrul Programului de Tranziție Justă 2021-2027, destinat IMM-urilor din regiunea noastră. Valoarea totală a fondurilor puse la dispoziția IMM-urilor gălățene este de 85 milioane de euro, informează CJ Galați.

La eveniment, alături de conducerea CJ Galați și cei peste 60 de reprezentanți ai IMM-urilor gălățene, direct interesați de atragerea banilor europeni, au fost prezenți și secretarul de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Andreea Anamaria Naggar, directorul Autorității de Management pentru Programul de Tranziție Justă, Alina Costăchescu, precum și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov.

"În cadrul acestei întâlniri, s-a discutat despre această oportunitate imensă de finanțare, despre proiectele și inițiativele menite să sprijine dezvoltarea sustenabilă și să asigure o tranziție justă către o economie verde. De asemenea, un aspect foarte important este acela că urmează să fie lansate și alte apeluri în cadrul Programului de Tranziție Justă, iar pentru IMM-uri perioada de depunere a proiectelor este programată între 20 decembrie 2023, ora 11,00, și 20 martie 2024, ora 24,00", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Grupul teritorial constituit la nivelul județului Galați, coordonat de  Consiliul Județean, a elaborat, alături de mediul de afaceri din Galați și de alți parteneri sociali, realizarea Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă și va avea un rol important în monitorizarea acestui mecanism de finanțare.

Județul Galați beneficiază în cadrul Programului de Tranziție Justă de fonduri europene ce totalizează aproape 400 milioane de euro, bani ce vor fi direcționați, printr-o serie de axe de finanțare speciale, inclusiv spre mediul de afaceri gălățean.

Citit 1749 ori Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2023 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.