Contract de peste 8,5 milioane de lei pentru renovarea fostului sediu al BCR

Contract de peste 8,5 milioane de lei pentru renovarea fostului sediu al BCR
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Primăria Galați tocmai a atribuit contractul de proiectare și execuție pentru renovarea energetică a imobilului de pe strada Brăilei nr. 35. Este vorba despre fostul sediu al BCR, pe care Primăria l-a cumpărat în 2022, plătind 1.300.000 de euro, preț nepurtător de TVA. Prin încheierea contractului de renovare, Primăria are proiectant și constructor, dar nu și finanțare pentru această investiție.Asocierea Moviland Met SRL - Arhideskvision a câștigat licitația organizată de Primăria Galați pentru "Renovare energetică imobil strada Brăilei nr. 35" - proiectare și execuție. Contractul a fost atribuit pe criteriul "cel mai bun raport calitate - preț", în cazul de față 8.595.200 de lei fără TVA. Termenul de realizare este de 15 luni, dintre care trei pentru proiectare și 12 pentru execuție.

După cum v-am informat la momentul lansării licitației, imobilul are nevoie de lucrări specifice necesare obținerii avizului ISU. Sunt, de asemenea, propuse: lucrări de creștere a eficienței energetice, reabilitare termică a elementelor de anvelopă, dar și de amenajare - reparații ale tencuielilor degradate/ fisurate ale fațadei, refacerea finisajelor interioare, înlocuirea pardoselilor, amenajarea unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă instalații sanitare interioare/ exterioare, înlocuirea rețelelor de apă rece/ caldă pentru consum menajer, instalații termice și pentru stingerea incendiilor sunt prevăzute sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu și modernizarea instalației de iluminat. Proiectul mai cuprinde repararea trotuarelor de protecție degradate, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, montarea a două lifturi cu capacitatea minimă de zece persoane, adaptate și pentru persoanele cu dizabilități. Dotarea clădirii cu mobilier adecvat și instalarea unor stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice sunt și ele prinse în proiect.

Deocamdată, toate acestea sunt doar planuri pe hârtie. Pentru că finanțarea care să susțină toate aceste intervenții e la nivel de deziderat. Mai exact, proiectul este propus spre finanțare prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027, dar abia la finele acestei luni urmează să fie transmisă documentația aprobată de aleșii locali.

Cert este că, de când a devenit proprietara acestui spațiu, Primăria Galaţi nu a făcut decât să cheltuiască bani pentru documentaţii, reparaţii şi dotările de care are nevoie clădirea.

Citit 4123 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2024 18:33

1 comentariu

  • postat de Adrian
    Miercuri, 28 Februarie 2024 07:42
    109.166.135.***
    Oare cum s-a ajuns la suma asta? Costă mai mult reparațiile decit a costat clădirea în sine. Așa se întâmplă cînd banii vin din altă parte, nu din buzunarul propriu. Doar e anul cu cele mai multe alegeri și au nevoie de finanțare în campania electorală!
    Aveți grijă ce votați dacă doriți să o duceți
    0
    31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.