Licitaţie cu probleme pentru Tancrad - Investiţie începută cu stângul
Foto: Foto: Sorin Pană

Licitaţie cu probleme pentru Tancrad - Investiţie începută cu stângul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi ar fi trebuit să demareze lucrările de modernizare ale străzilor Oţelarilor şi Frunzei, începând cu liniile de tramvai şi continuând cu reţelele de apă, canalizare, gaze şi electrice cu durata de serviciu expirată. Circulaţia autoturismelor trebuia să fie deviată, tramvaiele să nu mai circule până în Micro 19, iar autobuzele să facă legătura între Liceul Auto şi Cartierul Dunărea. Dar, ca orice investiţie specific românească, se amână, în mod tradiţional, până la rezolvarea problemelor mult mai serioase, apărute. Pentru a nu pune în pericol proiectul integral de modernizare a bulevardului Oţelarilor şi a străzilor Stadionului, Frunzei şi Gheorghe Asachi, în valoare totală de 47 de milioane de lei, Primăria a dispus ca lucrările să fie amânate după data de 8 martie, sau poate cine ştie… în funcţie de ceea ce va decide instanţa. Ce s-a întâmplat? Probleme cu licitaţia.

Potrivit comunicatului de presă remis redacţiei de către Primărie, proiectul de modernizate a celor patru artere a fost aprobat pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, contractul de finanţare fiind semnat în data de 29 iunie 2011.

„În vederea selectării constructorului, autoritatea contractantă Municipiul Galaţi a lansat  pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) invitaţia de participare nr. 130222/14.09.2011. Urmare evaluării ofertelor depuse, a fost declarată câştigătoare Asocierea SC Max Boegl România SRL - SC Tancrad SRL, reprezentată prin SC Max Boegl România SRL. Împotriva rezultatului procedurii de atribuire, SC Mari Vila Com SRL şi SC Compania de Construcţii Feroviare SA au formulat contestaţie. Pe 17 ianuarie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins ca nefondate ambele contestaţii şi a dispus continuarea procedurii de atribuire. Împotriva Deciziei CNSC, cele două firme au formulat acţiune în instanţă, litigiul aflându-se în prezent pe rolul Curţii de Apel Galaţi”, ne-a comunicat Primăria.

În concluzie, marea modernizare care ar fi trebuit să înceapă, aşa cum anunţase şi viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco, pe 1 martie şi să se finalizeze în august 2013, se amână. Nu se ştie cât şi până când.

Citit 5839 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2012 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.