Catalogul aleşilor Galaţiului - Topul absenţelor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Catalogul aleşilor Galaţiului - Topul absenţelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  Cine sunt aleşii din top cinci cu cele mai multe absenţe motivate şi ce indemnizaţii au luat *  Situaţia participării la şedinţele Consiliului Local a celor zece consilieri care au devenit membri ai legislativului local pe parcursul mandatului *

Pe 10 iunie, Galaţiul îşi va alege un nou consiliu local. Pentru a putea judeca la rece şi corect câţi dintre actualii consilieri locali merită să fie realeşi, continuăm seria articolelor în care le analizăm activitatea. Participarea la şedinţele Consiliului Local, la care se votează hotărâri care ne marchează prezentul şi viitorul, este una dintre obligaţiile pentru care aleşii sunt plătiţi. La solicitarea noastră, Primăria ne-a pus la dispoziţie datele privind prezenţa consilierilor la şedinţele ordinare, extraordinare şi de îndată ale Consiliului Local din iunie 2008 şi până în decembrie 2011, precum şi cuantumul indemnizaţiilor nete ridicate în această perioadă de aleşi. Trebuie spus din start că niciunul dintre consilieri nu are vreo absenţă nemotivată, toţi au lipsit motivat!

Numai că unii au avut atâtea motive, încât au lipsit la un sfert dintre şedinţele CL din acest mandat, dar au încasat tot atâţia bani cât au luat colegii lor care au lipsit mult mai puţin. Aşa cum v-am promis, vă prezentăm astăzi top cinci al consilierilor care au acumulat cele mai multe absenţe motivate, dar şi situaţia prezenţei la vot a consilierilor care nu au depus jurământul pe 20 iunie 2008, la şedinţa de constituire a CL, ci pe parcursul acestui mandat.

Top cinci

La egalitate, cu câte 23 de absenţe motivate la cele 85 de şedinţe care au avut loc din iunie 2008 şi până în decembrie 2011 se află consilierul PC Răzvan Avram şi democrat-liberalul Victor Dobrea. Numai că, în vreme ce Avram a încasat o indemnizaţie de 27.988 de lei, Dobrea a fost plătit cu 28.202 lei, la fel ca Picu Apostol Roman (PC), care într-un întreg mandat a lipsit motivat la doar trei şedinţe.

Liberalul Teodor Iulian Gheorghe a totalizat 25 de absenţe motivate şi a beneficiat de o indemnizaţie de 28.202 lei. Gheorghe Bugeag (PC), a adunat 30 de absenţe motivate, şi a fost plătit cu 23.767 de lei indemnizaţie.

Petru Alexe (PDL) a strâns 34 de absenţe motivate, şi a primit o indemnizaţie de 27.834 de lei. Cu 37 de absenţe motivate, liberalul Marius Stan a beneficiat de o indemnizaţie de 28.202 lei.

Mai puţine şedinţe

Iată care este situaţia prezenţei celor zece aleşi locali care au depus jurământul ulterior datei de 20 iunie 2008, data constituirii actualului legislativ local. Liberalul Raul Mihailov nu a lipsit la niciuna din cele patru şedinţe de când a depus jurământul şi a beneficiat de o indemnizaţie de 1.926 de lei. Daniel Apetrăchioaie (PSD) a lipsit motivat la una din cele 69 de şedinţe, primind o indemnizaţie de 23.241 lei. Stelian Lupu (PSD) a lipsit motivat la două din cele 17 şedinţe, şi a primit 7.062 lei indemnizaţie.

Zanfir Ilie (PSD) a lipsit la şase din cele 69 de şedinţe câte au avut loc după depunerea jurământului şi a numărat 23.248 de lei indemnizaţie. Lucian Podlaţi (PSD) a adunat şapte absenţe motivate la cele 65 de şedinţe de consilier local şi a ridicat de la casierie 21.929 de lei indemnizaţie. Aurelian Constantin (PSD) şi Alin Mihai (PDL) au lipsit motivat, fiecare, la opt din cele 66 de şedinţe la care ar fi trebuit să participe şi au primit câte o indemnizaţie de 22.367 de lei. Florin Gasparotti (PC) a fost absent motivat la opt din cele 83 de şedinţe, ridicând o indemnizaţie de 27.576 de lei.

Nicolae Rainea (PSD) a adunat 14 absenţe motivate la cele 75 de şedinţe şi a beneficiat de 23.839 de lei indemnizaţie. Mihail Bucatanschi (PNL) a adunat 17 absenţe motivate la cele 58 de şedinţe cuprinse în mandatul său, indemnizaţia lui fiind de 19.633 de lei. Vă reamintim că din iunie 2008 şi până în decembrie 2011, aleşii locali au încasat net, cu titlu de indemnizaţie, în total, 690.917 de lei.

Luni vom continua prezentarea activităţii consilierilor arătându-vă cât de mult s-a potrivit profesia lor de bază cu scopul şi activitatea comisiei de specialitate în care au activat.

Citit 2184 ori Ultima modificare Joi, 05 Aprilie 2012 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.