Bursa zvonurilor sută la sută credibile: Durbacă vrea să rămână vicepreşedinte la CJ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Bursa zvonurilor sută la sută credibile: Durbacă vrea să rămână vicepreşedinte la CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bursa zvonurilor care dă în clocot în aceste zile la Galaţi a lansat pe piaţă o bârfă cu iz sută la sută de credibilitate. Preşedintele PC, Eugen Durbacă, duce negocieri intense pentru a-şi păstra funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţului pe care a avut-o în mandatul care se încheie mâine.


Oficial, potrivit înţelegerii din USL, un post de vicepreşedinte îi revine PSD, iar celălalt Alianţei PNL-PC. Deja liderul PSD Dan Nica l-a nominalizat, în conferinţă de presă, pe Cornel Hamza. Spre deosebire de liderul PNL Galaţi Victor Paul Dobre care nu a vrut să facă vreo nominalizare până acum. Pentru cel de-al doilea post, favoriţii sunt vicepreşedinţii (încă) în exerciţiu al CJ, liberala Tania Bogdan şi conservatorul Eugen Durbacă.

Gurile rele spun că Durbacă trage cu elan sforile pentru a-şi conserva postul de vicepreşedinte CJ, poziţie care l-ar putea pune la adăpost de problemele din cauza cărora a renunţat să mai candideze la alegerile locale, la fotoliul de primar.

Mai mult, se spune că la nivelul CJ, Durbacă ar negocia şi cu Alexandru Teodorescu, liderul viitorului grup al PP-DD în Consiliul Judeţului. Zvonurile spun că o înţelegere cu oamenii lui Dan Diaconescu la care s-ar alătura PC şi poate APP ar putea răsturna majoritatea confortabilă a USL din Consiliul Judeţului… Împreună, voturile PC (4) cu cele ale PP-DD (4), ale PDL (5) şi UNPR (3) ar însemna 16, adică jumătatea simplă (17) minus unu. Cum însă alegerea se face prin vot secret, diferenţa de un buletin "Pentru" este nesemnificativă.    

Din păcate, nici liderul judeţean al PP-DD Galaţi, Constantin Ene, nici Alexandru Teodorescu, ales consilier judeţean PP-DD nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne confirma sau infirma zvonurile legate de negocieri. Contactat telefonic, Eugen Durbacă, liderul PC ne-a declarat cât se poate de candid şi de calm că nu negociază un asemenea post şi că va respecta întru-totul hotărârea care se va lua la Bucureşti: „Cine va fi vicepreşedinte se hotărăşte la Bucureşti. Nu am cum să negociez cu cineva, din moment ce sunt în USL, şi nu am candidat, merg pe aceeaşi linie, în ciuda a ceea ce se spune despre mine că nu respect înţelegerile. Eu respect disciplina de partid aşa cum este, indiferent dacă uneori îţi convine, alteori nu. Vineri, când are loc şedinţa de constituire a Consiliului Judeţului vom afla cu cine trebuie să votez la funcţia de vicepreşedinte”, a susţinut Durbacă.

Dacă politicianul e sau nu în cărţi pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ vom afla vineri. Cert este că miercuri, la depunerea jurământului de către noul preşedinte al judeţului, dr. Nicolae Bacalbaşa, Durbacă a fost printre primii care s-au grăbit să-l felicite, iar medicul i-a mulţumit personal pentru că i-a fost sufleteşte alături în campania electorală, punându-l pe aceeaşi treaptă cu senatorul Gheorghe Saghian.

Citit 2643 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2012 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.