Pensionarii trecuţi de 65 de ani au de ales: Abonament sau 30 de bilete pe lună

Pensionarii trecuţi de 65 de ani au de ales: Abonament sau 30 de bilete pe lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La propunerea viceprimarului PSD Florin Popa, Consiliul Local a decis să modifice facilităţile oferite în transportul local efectuat de Transurb. Astfel, gălăţenii cu vârsta peste 65 de ani vor putea alege între cele 30 călătorii gratuite pe bază de bilet şi un abonament gratuit pe o linie de transport. Facilitatea va fi aplicată de îndată ce hotărârea aleşilor va primi viza de legalitate. Ea nu împovărează cu nimic bugetul pentru că preţul unui abonament pe o linie este mai mic decât costul a 30 de bilete.

Florin Popa a susţinut că mulţi pensionari folosesc biletele gratuite pentru a-şi duce nepoţii la şcoală şi cele 30 de călătorii nu le ajung decât pentru o jumătate de lună. Directoarea Transurb, Genica Totolici, şi-ar fi dorit ca aleşii să fi păstrat o singură variantă, cea a abonamentelor, deoarece biletele creează deja probleme: pensionarii uită să le composteze sau le înstrăinează. Mai mulţi consilieri au sărit să-i reproşeze cozile de la distribuirea biletelor. Împăciuitor, viceprimarul PC Radu Cosca a propus ca biletele să fie distribuite anual, pentru ca vârstnicii să nu mai fie chinuiţi la cozi la fiecare trei luni.

Primarul Marius Stan a anunţat că în acest moment se lucrează la o statistică legată de pensionari cu vârsta peste 65 de ani. „Trebuie să recunoaştem că în această categorie sunt şi pensionari care nu au nevoie de ajutor de la comunitate, după cum sunt pensionari care au maşini şi nu cred că au nevoie de înlesnirea aceasta. De aceea, în urma statisticii pe care o vom primi şi analiza, este foarte posibil ca doar cei care cu adevărat au nevoie să poată beneficia, în acelaşi cuantum, de abonamente gratuite pe toate liniile”, a anunţat edilul.

Citit 4461 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.