Afacere controversată / Blocul lui Cezar Preda a primit autorizaţie de construcţie

Afacere controversată / Blocul lui Cezar Preda a primit autorizaţie de construcţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La final de an, democrat-liberalul Cezar Preda poate răsufla uşurat. Va putea, în sfârşit, să-şi construiască imobilul mult-dorit la Galaţi, pentru că, potrivit Primăriei, pentru obiectivul „construcţie bloc locuinţe” de pe strada Regiment 11 Siret, aparţinând dezvoltatorului Cezar Preda Atlas Invest, a fost eliberată autorizaţia de construcţie.

Preda a stat câteva luni bune la mâna Comisiei de Urbanism şi a Consiliului Local Galaţi, ba chiar a trebuit să refacă documentele, până i-a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu, la pachet cu alte 16 planuri, ca să nu bată la ochi. Potrivit documentelor vizate de aleşi, în Complexul Francezi se va realiza un bloc de locuinţe cu demisol, parter şi cinci etaje. La demisol vor fi nouă locuri de parcare, boxe şi casa scării, la parter spaţiu de prestări servicii, trei apartamente şi casa scării, iar la etajele unu - cinci vor fi, în total, 20 de apartamente. În incintă se va amenaja parcarea pentru încă 14 autoturisme.

Reamintim că datorită finului, Dumitru Ion, Preda a dobândit terenul la un preţ de trei ori mai mic decât preţul pieţei. Prin votul aleşilor locali PSD, PC şi PDL, în octombrie 2009, terenul de 783 metri pătraţi, situat în strada Regiment 11 Siret, a fost vândut către SC RER, administrată de Dumitru Ion, la preţul de 85 de euro/mp. Specialiştii imobiliari susţineau, la acel moment, că preţul de piaţă al unui metru pătrat de teren în zona respectivă este de minim 250 de euro!

Citit 4009 ori Ultima modificare Luni, 30 Decembrie 2013 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.