Primarul Marius Stan caută pe Facebook soluţii pentru Inelul de Rocadă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primarul Marius Stan caută pe Facebook soluţii pentru Inelul de Rocadă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printr-un anunţ postat pe pagina sa oficială de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, le cere ajutorul gălăţenilor. Edilul spune că ar avea nevoie „de cât mai multe idei realiste pentru modernizarea Inelului de Rocadă (intersecţia de la Ultimul Leu)”. „Mi-ar prinde bine să ştiu cum v-aţi dori voi să arate Inelul de Rocadă. Vrem să începem modernizarea acestei intersecţii şi cred că este normal să ştim şi părerile voastre. Cu cât mai multe idei, cu atât mai multe soluţii bune. Iar cea mai bună va deveni realitate”, îi invită primarul pe gălăţeni.

Iată o iniţiativă inspirată de consultare a cetăţenilor urbei, însă, paradoxal, ea vine după ce a fost luată o decizie în urmă cu un an. Mai precis, pe 14 martie 2013, la propunerea primarului Marius Stan, a fost votată o hotărâre care vizează reamenajarea întregului scuar al străzii Brăilei, şi în primul rând îndepărtarea uriaşei construcţii metalice care rugineşte la Inelul de Rocadă, pentru a face loc unei fântâni arteziene.

Hotărâre deja luată

Hotărârea Consiliului Local nr. 86 din 2013, privind studiul de fezabilitate pentru obiectivul "Amenajare scuar central strada Brăilei - Inel de Rocadă", prezintă starea de fapt astfel: „În prezent, Inelul de Rocadă este reprezentat de un spaţiu verde de formă circulară cu destinaţia de sens giratoriu, prevăzut în centru cu o construcţie metalică de dimensiuni mari. Pe scuarul central, spaţiul verde nu este amenajat astfel încât să se încadreze în peisaj”. Acestea fiind spuse, sunt propuse şi soluţiile: construirea a zece fântâni arteziene ornamentale (fiecare cu diametrul de 12 metri) pe scuarul central, şi a unei fântâni arteziene cu diametrul de 18 metri în Inelul de Rocadă, dar şi amplasarea în mijlocul scuarului a unui gard ornamental cu înălţimea de 1,25 metri, pe lângă înlocuirea bordurilor care delimitează suprafaţa carosabilă de spaţiul verde. Valoarea totală a investiţiei fusese calculată la 4.084.980 de lei de la bugetul local, iar durata de realizare la 12 luni. Iată că anul a cam trecut, fierătania e tot acolo, scuarul e la fel de neîngrijit, iar primarul face consultare publică pe Facebook.

   

Citit 4546 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.