Primarul Marius Stan, obligat de instanţă să reconstruiască garajele din Ancora

Primarul Marius Stan, obligat de instanţă să reconstruiască garajele din Ancora
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Municipalitatea a fost dată în judecată de garajişti şi obligată prin ordonanţă preşedinţială să reconstruiască toate garajele demolate în Complexul Ancora


O decizie a instanţei judecătoreşti a năucit Primăria oraşului Galaţi şi a vârât în corzi cele trei mari case de avocatură cu care municipalitatea are contract pentru a-i apăra interesele în justiţie. Nu mai puţin de 35 gălăţeni, care deţineau cu contract de închiriere a garajelor în Complexul Ancora, forţaţi să-şi demoleze construcţiile provizorii, au dat în judecată Primăria. Ei au cerut anularea Hotărârii Consiliului Local nr. 39 din 27 februarie 2014, privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Amenajare parcare Complex Ancora”, document care a stat la baza somaţiei pe care au primit-o de la Primărie, şi care le punea în vedere că au 20 de zile la dispoziţie să-şi desfiinţeze garajele. Garajiştii au cerut instanţei să suspende, prin ordonanţă preşedinţială, demolarea garajelor, până la soluţionarea completă, definitivă şi irevocabilă a cauzei. Instanţa nu numai că a suspendat aplicarea hotărârii de Consiliu Local, ci a mers mai departe şi a cerut „readucerea terenului la starea iniţială”, pentru a aprecia obiectiv dacă demolarea garajelor este sau nu justificată. Juriştii Primăriei susţin că „readucerea terenului la starea iniţială” nu înseamnă altceva, in extenso, decât reconstruirea garajelor care au fost demolate! De aceeaşi părere sunt şi cele trei case de avocatură „Daghie şi Asociaţii”, „Oancea Damian şi Asociaţii” şi „Romeo Cosma şi Asociaţii”, pe care municipalitatea le plăteşte pentru a-i reprezenta juridic interesele.

Edilul, foc şi pară

Marius Stan a aflat ieri cu stupoare de ordonanţa preşedinţială pe care au obţinut-o posesorii de garaje din Complexul Ancora. „Este incredibilă o asemenea decizie a instanţei. Încercăm să schimbăm faţa oraşului, să-l modernizăm şi ne trezim cu asemenea ordonanţe care blochează dezvoltarea Galaţiului”, a comentat furios edilul. Acesta nici nu vrea să audă de reconstruirea garajelor şi susţine că Primăria nu are bani de aşa ceva. De aceea, edilul le-a cerut imperios avocaţilor Primăriei să găsească soluţii de contracarare a ordonanţei preşedinţiale. De cealaltă parte, garajiştii din Ancora ameninţă că vor face plângeri penale dacă Marius Stan nu pune în executare, cât mai repede, ordonanţa preşedinţială şi nu le reconstruieşte garajele.

Astăzi este 1 aprilie, Ziua Mondială a Păcălelilor :)

Citit 8416 ori Ultima modificare Luni, 31 Martie 2014 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.