Premierul Victor Ponta: E necesar pod sau tunel, la Galaţi sau Brăila

Premierul Victor Ponta: E necesar pod sau tunel, la Galaţi sau Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Galați, că este absolut necesară construcția unui pod sau a unui tunel care să lege Dobrogea de Galați sau de Brăila, într-un proiect complex care pornește de la Buzău și se încheie la Tulcea.

Premierul a precizat că pentru realizarea acestui proiect, care prevede autostradă, port, pod, terminal intermodal, aeroport, există fondurile necesare — 1,2 miliarde euro, provenite din bani europeni, care vor fi alocate pentru construirea aeroportului de la Tulcea, proiect care necesită şi o legătură mai bună între Dobrogea şi Galaţi sau Brăila.

"Vorbim de un lucru absolut necesar de a lega Dobrogea de Galați, de Brăila, fie prin pod, fie prin tunel, numai să le legăm o dată. Ceea ce este important este faptul că România a primit pentru perioada 2014-2020 o sumă de aproape 1,2 miliarde euro. Toți acești bani vor fi folosiți pentru un singur proiect — autostradă, port, pod și aeroportul Tulcea. În acest mod a plecat cererea noastră la Bruxelles și în mod sigur va fi aprobată și practic din toamnă putem să venim cu proiectul acesta complex, care presupune o infrastructură care va lega până la Buzău pe autostradă, după aceea aici port și terminal intermodal, pod și mai departe până la aeroportul din Tulcea. De data asta avem banii, așa că trebuie să se miște cât mai repede și ministerul, dar mai ales autoritățile locale cu proiectul ca să putem să ne apucăm de treabă. În strategia pe care am trimis-o era pod, dar dacă între timp se dovedește că este mai bine să facem tunel nu am nimic împotrivă, important este care costă mai puțin și care se face mai repede", a declarat Ponta.

 

 

 

Citit 2411 ori Ultima modificare Duminică, 11 Mai 2014 10:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.